Sajam venčanja – Svega bilo sem para

U atrijumu subotičkog hotela “Galerija”, proteklog vikenda, okupili su se mnogobrojni frizeri, šminkeri, dekorateri, cvećari, zlatari, fotografi, vlasnici oldtajmera, koji su budućim mladencima izneli ponude kako da organizuju venčanje.

Sajam venčanja prvi put je održan u Subotici i posetio ga je neočekivano veliki broj građana svih generacija.

 

 

 

– Na jednom mestu mladenci imaju priliku da vide i naruče sve što im je potrebno – od venčanica, burmi do dekoracije, svadbene torte, ili putovanja na medeni mesec – kaže Angela Sekereš, vlasnica “Baloni Tornado” agencije za dekoraciju venčanja.

Razmenjivali su se saveti i vizit-kartice, ali, iako oduševljeni onim što su videli, budući supružnici su uglavnom kući odlazili presabirajući se.

 

 

 

– Čovek, zaista, može da nađe sve što poželi, ali za venčanje iz snova treba mnogo novca – smatraju Milan i Danica, koji će u brak stupiti u maju. – Samo za najneophodnije – venčanje u crkvi i Gradskoj kući, muziku, venčanicu, odelo, kamermana i fotografa, daćemo skoro 2.000 evra. Tu je i večera, a o sitnicama u vezi sa našim običajima da i ne govorimo.

 

 

 

Već duže vreme, venčanja u Subotici su sve skromnija, ali ih je za razliku od prethodnih godina sve više. Ceremonije bez glamura ne čude, mnogi se venčavaju u maloj sali Gradske kuće, jer samo za iznajmljivanje Velike većnice treba platiti 5.200 dinara. Ukoliko mladenci žele da ceremoniju prate orgulje, ili tamburaši, treba dodati još 945, a za posluženje 1.045 dinara.

 

 

 

I ZA LUSTER 1.500 DINARA

 

 

 

I ONI koji žele da se na vernost zakunu pred bogom, neće proći jeftino. Dok pravoslavni hramovi Eparhije bačke nemaju cenovnik i supružnici po svojim mogućnostima prilažu milodar, u katoličkim crkvama ceremonija venčanja košta 9.000 dinara. U cenu su uračunati orgulje, tepih i cvetni aranžmani, a za raskošne lustere treba dodati još 1.500 dinara.

 

 

NovostiKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    U jednoj crkvi 9000 a preko puta dzabe

OSTAVITE KOMENTAR