Sajam zapošljavanja

Prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja u organizaciji subotičke filijale NSZ, održaće se u atrijumskom prostoru HKPC "Galerija" u Subotici, dana 16.4.2010. (petak) u periodu od 11 do 14 časova.
Kako izjavljuje direktor NZS Zlatko Panić, za sada su učešće potvrdila 24 poslodavca, a tražiće se sledeća zanimanja: diplomirani mašinski inženjeri, diplomirani elektroinženjeri, diplomirani ekonomisti, diplomirani filolog, inženjeri energetike, mašinski inženjeri, elektro inženjeri, mašinski tehničari, električari, metalostrugari, stolari, bravari, kuvari, konobari, zaštitari imovine, saradnici za prodaju životnog osiguranja, administrativni radnici.
Takođe, biće ponuđen i određeni broj radnih mesta za lica sa I i II stepenom stručne spreme.

Kako će počevši od 23. maja 2010. svi poslodavci koji imaju preko 20 zaposlenih biti u obavezi da u radnom odnosu imaju srazmeran broj osoba sa invaliditetom, na sajmu u petak će biti ponuđen jedan broj radnih mesta upravo za lica iz ove kategorije.

Posebno skrećem opažnju da će na sajmu učestvovati i Gerontološki centar iz Subotice, koji će tražiti 10 lica za obuku za gerontodomaćice i 10 lica za obuku za personalne asistente. Za obuku se mogu prijaviti sva zainteresovana nezaposlena lica starosti od 15 do 30 godina sa I i II stepenom stručne spreme, odnosno nezaposlene žene od 30 do 45 godina starosti. U obuku jedino neće moći biti uključena lica koja su do sada po bilo kom osnovu obavljala poslove gerentodomaćina. Tokom četvoromesečne obuke, svi polaznici će primati novčanu pomoć u mesečnom iznosu od 9.360 dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR