Salfordu otežana prodaja

Presuda Antimonopolske komisije kompaniji Salford za zloupotrebu monopolskog položaja otežava prodaju Imleka, Mlekare Subotica, Knjaz Miloša i Bambi-Banata, kazao je za Emg.rs Slobodan Petrović, generalni direktor te kompanije.

Prvobitno je planirano da Salford proda firme koje posluju u okviru te grupe najkasnije sledeće godine. Petrović kaže i da su antimonopolskoj komisiji u Srbiji data prevelika ovlašćenja.

„Oni utrđuju da ste monopolista, utvrđuju da ste zloupotrebili monopol i određuju vam visinu kazne i tek potom možete da se žalite sudu, a poznato je koliko traju sudski postupci u Srbiji“, rekao je Petrović na Poslovnom forumu na Kopaoniku.

Slika

On je dodao da misli da su regulatori neprimereni trenutnim prilikama u Srbiji i dodao da Srbija prepisuje zakone EU, a nije spremna da ih sprovodi. „U slučaju antimonopolske komisije to je kao da detetu date igračku, a u našem slučaju pištolj, da ubije“, kazao je Petrović.

Komisija za zaštitu konkurencije je u nekoliko navrata donosila rešenje kojim utvrđuje da koncern Salford, u čijem sastavu posluje nekoliko mlekara u Srbiji, ima monopolski položaj na tržistu otkupa mleka i da ga zloupotrebljava.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR