Saopštenje DS-a povodom inicijative g Maglaia

Povodom izveštavanja pojedinih medija o ishodu inicijative Mađarskog pokreta, kojom se zahtevalo od Skupštine grada Subotica donošenje rešenja o razrešenju gradonačelnika Subotice , dužni smo da u javnosti demantujemo navode g. Maglai Jenea predsednika Mađarskog pokreta koji je u svojim izjavama izneo niz netačnih informacija.

Pre svega, inicijativa koju je Mađarski pokret podneo predata je Skupštinskoj službi istog dana kada su putem  medija najavili njeno podnošenje i pre nego što su mediji tu vest preneli.

Nijedna opoziciona stranka koja deluje u Skupštini grada nije kontaktirana da podrži  predlog Mađarskog pokreta,  a nisu  kontaktirani ni odbornici iz redova opozicionih stranaka.

Izostanak komunikacije sa ostalim strankama opozicije  nas ne čudi jer je gospodin Maglai, u periodu dok je zajedno i uz podršku SNS-a  bio na čelu Subotice, te kontakte prekinuo uzdajući se u tadašnjeg koalicinog partnera.

Takođe,  neistina je da je inicijativu potpisalo 10 odbornika Mađarskog pokreta što je ukupan broj odbornika Pokreta za građansku Suboticu čiji je Mađarski pokret deo u odborničkoj grupi. Inicijativu je potpisalo sedam od ukupno deset odbornika u sastavu odborničke grupe.

Na slične medijske i skupštinske  istupe gospodina Maglaija nikada ranije nismo reagovali u cilju očuvanja prostora za zajedničko delovanje opozicije u Skupštini grada. Taj prostor čuvaćemo i dalje, ali u ovom slučaju ne možemo prećutati pokušaj  podmetanja neistina.

Ujedno podsećamo i Mađarski pokret i javnost Subotice da smo se odmah po saznanju za incident u kojem je učestvovao i gradonačelnik Subotice oglasili sa zahtevom za političku odgovornost gospodina Labana. Ostajući dosledni prvobitnom stavu, odbornici Demokratske stranke predaće svoj zahtev za proširenje dnevnog reda 11. sednice, zakazane za 04.10.2017,  kako bi odbornici imali priliku da raspravljaju o poverenju aktuelnom gradonačelniku.

 

Saša Vučinić, predsednik GrO DS Subotica

Prilog 1

Prilog 2KOMENTARI

 1. gradjanin kaže:

  I sada vi perete veš za SNS?

 2. punisher kaže:

  DS=SNS=udji gde god mozes i uzmi sve sto stignes

 3. rax kaže:

  za ovo sto je tu saopstio ds ne znam, ali znam da je vmsz bio u koaliciji sa ds, da se ds nije drzao koalicionih dogovora,, zato su clanovi vmsz napustili tu koaliciju. kakav je maglai, da li kaze istinu ili ne zaista ne znam, jedno je sigurno da je ds bio korektan prema vmsz, ovo znam ih prve ruke, nikada se ta koalicija ne bi raspala, a time se vmsz nikada ne bi nasao u drustvu sns-a. da idemo jos dalje da je canak, te davne podrzao pastora zbog 7% vojvodini, sto bi bilo prirodno, ako i canak zastupa interese vojvodine, vmsz se ne bi okrenuo prema sns. tako da kazem ja ovima iz ds-a, da se niste toliko kurcili sa onim vasim, sto ce ga sad njegovi pustiti niz vodu, a on otici kao dr. u zatvor, suboticom bi rukovodili i dalje ljudi, kojima to mesto i prirodno pripada. prvenstveno zahvaljujuci vama imamo sada strance na celu subotice. sto se mene tice, mozete pisati i istinu i lazi, za mene licno ste postali nebitni igraci na politickoj sceni subotice, a i srbije. i jos jedno, np. nama madjarima, nista ni bolje ni losije sa sns-om nije,cak sto vise, od kada je pastor prodao dusu, bar ne biju madjare, dok su sa vama bili u koalicije, vi se nikada od toga ogradili niste, niti se vas lepotan tadic ikada pojavio u javnosti i ogradio od tih incidenata. sto se mene tice i ne morate mnogo da se oglasavate, a mislim da tako misli i ostatak madjara, a oni su i poret toga da se intenzivno radi na tome da nestanemo, jos uvek nas ima dosta. i na kraju rekao maglai istinu ili ne, pored ovoliko neistine, ovo je sitnica, jos uvek je najbolja opcija za sve SUBOTICANE, nit je dosao sa zapada nit iz istoka, tu su mu koreni i sigurna sam da samo takav covek moze da se bori i zastupa suboticu, nacionalnosti u ovom je nebitna, jer nas ima dovoljno svih nacionalnosti, koji za druge korene ne znaju, vec samo za ovu prasnjavu ravnicu.

 4. Radoslav kaže:

  Znaci Maglai laze. Nista novo.

 5. janez kaže:

  Čekajte.

  Pokušavate da kažete da Maglai – LAŽE??

  Nemoguće.

 6. stormwatch kaže:

  Bravo DS!

 7. Subacan kaže:

  Koji cinizam

 8. TT kaže:

  Zar je bitno ko je podneo inicijativu i koliko odbornika je potpisalo,vi da imate i malo pameti svi bi je podrzali.

 9. Moje ime kaže:

  Šta je pisac hteo da kaže? Tako su i ranije politizirali, pa izgubili. Sada opet demokratski lupetaju da ih niko živ ne razume. Muka mi je od ovog kvazi političarskog žongliranja. Ili jesi , ili nisi. Opet bi bivši da sede na dve stolice, za svaki slučaj. Na nekom mitingu u Beogradu čovek je nosio transraprent na kome je pisalo DA OVI ODU, A DA SE ONI NE VRATE. To bi bilo najbolje za sve.

 10. Bob Rock kaže:

  Izuzetno oštro saopštenje. U najmanju ruku kao da ga je pisao neki dopisni član SNS. Poštenije bi bilo da su i oni kolektivno presli kod Labana. Opozicija je davno umrla. Svi su u kaoliciji sa svima, protiv naivnih građana.

 11. pajo kaže:

  A zasto je u sredu skupstina a ne u cetvrtak kao i obicno?????Mozda iz postovanja prema godisnjici pa opozicija odlazi na neku svecanost rucak ili sta je u pitanju!
  A dali ovaj DS uopste zna matematiku da ako cela koalicija podpise i onda nedostaje dva potpisa za stavljanje na dnevni red! Ali bolje da pita zasto je pao priliv srestava od pokrajine republike naspram predhodnih godina! Zasto porez na imovinu privatnih i pravnih lica sve manji?Zasto je priliv prihoda od nekretnina ?Kao i zasto je priliv manji od usluga koje samo grad obavlja?Jedini veci prihod naspram proslih godina je od plata iz logistickog centra zbog veceg broja zaposlenih oko 10 posto! 37 posto za prvih sest meseci od predvidjenih???

 12. Lajčo kaže:

  Opa, ovo su interesantnije informacije. Sto ovog nema u saopstenjima ?

 13. stormwatch kaže:

  …a nije na odmet kasti i da je Vucinic najbolji pajtos sa Labanom, tako da uaaaaaaaa i DS!

OSTAVITE KOMENTAR