Saopštenje DSVM-a

– "Subotička organizacija Demokratske stranke vojvođanskih Mađara sa radošću i zadovoljstvom konstatuje da se mišljenje stručnog kolegijuma PU „Naša radost” i Slobodana Čampraga, člana Gradskog veća grada Subotice zaduženog za oblast obrazovanja, vezano za situaciju u obdaništu u Velikom Radanovcu podudara s idejom Subotičke organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara.
Prema našem zajedničkom predlogu, celishodno rešenje bi bilo da se mađarska grupa premesti u centralni objekat Mesne zajednice «Radanovac», gde se trenutno nalazi obdanište i srpska grupa.
Slika
Uvereni smo da ova vrsta razdvajanja grupa sprečava i otežava društvenu integraciju dece, odnosno onemogućava funkcionalnost rada institucije. Grejanje i ishrana dece predstavlja problem, a pri razmeštanju grupa po objektu pravi se razlika na nacionalnoj osnovi i dolazi do diskriminacije. Mađarska grupa trenutno je i dalje smeštena u pratećem objektu.
U svetlu novih događanja, ponovo pozivamo rukovodstvo Mesne zajednice koje pripada SVM-u, da ponudi zamenu kancelarije Mesne zajednice (koja se nalazi u centralnom objektu) za prostoriju koju trenutno koristi mađarska grupa obdaništa (u pratećem objektu).

Time bi se značajno poboljšali uslovi rada zaposlenih predškolske ustanove kao i uslovi boravka dece.

Začuđeni smo prkosnim stavom Gradskog i radanovačkog Mesnog odbora SVM. Naime, u interesu radanovačke zajednice vojvođanskih Mađara njihova obaveza bi bila da se odreknu svojih ličnih interesa u cilju opstanka i dobrobiti zajednice, što je bila prvenstvena namera Demokratske stranke vojvođanskih Mađara. A za SVM se to očito ne može reći"- piše u saopštenju Demokratske stranka vojvođanskih Mađara u Subotici.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 81

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: