Saopštenje MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je sve korisnike mobilnih telefona da ne odgovaraju na propuštene pozive sa nepoznatih brojeva, jer mogu postati žrtve kriminalaca i napraviti velike telefonske račune.

Ukoliko građani na mobilnom telefonu primete propušten poziv sa brojeva koji počinju sa +39,+390, +391, + 392, +393, +394 i tako dalje, ne treba da ih zovu, jer verovatno neće moći da prekinu poziv i napraviće ogroman trošak na računu, saopšteno je iz MUP-a.

Jedan od prevarenih građana izgubio je oko 2.000. evra odgovarajući na propušten poziv sa navedenih brojeva, dodaje se u saopštenju. Sve češće se dešava da korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku, propušteni poziv, a da pri tom telefon stvarno nije ni zvonio.

U tom slučaju, MUP savetuje da se odmah obriše propušteni poziv sa nepoznatiog broja, pošto je to jedini način da korisnik ne postane žrtva krilminalaca.

Slične kriminalne radnje uveliko se dešavaju u Evropi, a brojne prijave MUP-u potvrđuju da se iz dana u dan povećava broj ljudi u Srbiji koji odgovara na ovakve pozive i stavlja sebe u finansijske probleme, navedeno je u saopštenju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: