Saopštenje ratnim veteranima

Obaveštavaju se članovi udruženja”‘Srpski Ratni Veterani” Subotice da je došlo do pomaka po pitanju isplate ratnih dnevnica za veterane učesnike rata 1999 godine. Naime po tužbi koju je podneo Srećko Perić iz Popovca kod Niša sud je doneo prvostepenu presudu u korist tužioca pošto je izvršena diskriminacija boraca po mestu prebivališta, te je država dužna da isplati ratne dnevnice kao što je isplatila i oko dve milijarde dinara u 6 mesečnih rata 2008 godine opštinama: Kuršumlija,Blace,Bojnik,Lebane,Žitorađa,Doljevac i Prokuplje pod izgovorom nerazvijenih opština a što se naknadno ustanovilo da je u stvari bila isplata ratnih dnevnica pri čemu su diskrimisani učesnici ratova iz drugih opština.
Pojedini učesnici rata 1999 godine iz Kragujevca, Novog Sada i Subotice su se takođe obratili sudovima i u svojim tužbama nisu tražili nikakav novac nego samo da se ”konstatuje” da su učesnici ratova bili diskrimisani isplatom dnevnica.
E pa mi udruženje”Srpskih Ratnih Veterana” Subotice u dogovoru sa advokatom Srđanom Aleksićem koji je i vodio spor u Nišu NE ODUSTAJEMO od isplate ratnih dnevnica već tražimo da nam se isplati isto kao u gore navedenim opštinama, a oni koji su se obratili sudu u Subotici ne zahtevajući nikakvu odštetu neka se zahvale svojim predstavnicima udruženja.

veterani
Mnogi koji nas prozivaju da smo išli da branimo državu za novac neka znaju da se ovde radi isključivo o principima jer da ostalima nisu isplaćene ratne dnevnice pod okriljem pomoći ugroženim opštinama ni mi kao najbrojnije udruženje nebi pokretali to pitanje pošto je nama prvenstveni cilj donošenje zakona o pravima boraca,ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca.
Ovih dana u Suboticu dolaze advokat Srđan Aleksić i predsednik svih udruženja”Srpskih Ratnih Veterana” Srbije Mile Milošević te će tom prilikom biti održana tribina na kojoj imate priliku da se upoznate sa svim novostima pa vas pozivamo da dođete u što većem broju a o datumu održavanja tribine bićete blagovremeno obavešteni.
Inače udruženje Srpskih Ratnih Veterana je postalo punopravni član SVETSKE VETERANSKE ORGANIZACIJE sa sedištem u Parizu i to je jedino udruženje od preko 800 udruženja koja postoje u Srbiji a koja se bave pravima veterana koje su primili u svoju organizaciju što nam sada pruža veće mogućnosti što po pitanju razmene iskustava što kroz pitanja pravne pomoći.
Takođe i udruženje kozaka i udruženje veterana vijetnamskog rata su nam poslali zahtev za prijem u članstvo što smo mi kao udruženje i prihvatili, a sve to možete videti na zvaničnom sajtu Srpskih Ratnih Veterana ili na fejsbook stranici udruženja.
Da bi ostvarili svoja prava treba da dokažete da ste i dalje u udruženju Srpskih Ratnih Veterana Subotice(pristupnice dobijane u menjačnici kod bolnice), da imate overenu člansku kartu za ovu godinu uz plaćenu članarinu koja iznosi 500 dinara na godišnjem nivou. Svi oni koji još nisu podigli svoje članske knjižice mogu to uraditi na glavnoj autobuskoj stanici u Subotici u pasažu kad se prođe velika metalna kapija pa druga kancelarija sa leve strane radnim danima od 16-18 časova a subotom i nedeljom od 12-14 časova počevši od četvrtka 22.09.2016 gde ima da budete upoznati i sa drugim pogodnostima koja vam se nude.
Oni koji su napustili udruženje iz bilo kojih razloga dužni su da vrate članske knjižice a pristupnice će im biti vraćene.
Još bih vas zamolio pošto ne poseduju nažalost svi računare da kada pročitate ovo obaveštenje obavestite svoje poznanike o istom.
Za sva pitanja vam stojim na raspolaganju tako ako vam je bilo šta nejasno slobodno pošaljite poruku ili me pozovite.

Predsednik izvršnog odbora”Srpskih Ratnih Veterana” Subotice
Slavko Dobrić Tel: 062 825 1063KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 7 =