Saopštenje SPO

Dok gradonačelnk Subotice Saša Vučinić na rečima promoviše ravnopravnost i dobre međunacionalne odnose u Subotici pred stranim ambasadorima, istovremeno se ispred njegovih i naših očiju javno iskazuje netrpeljivost, netolerancija i nepoštovanje prava prema bunjevačkom narodu u Subotici i Srbiji.

Slika

"Kao po već oprobanom receptu komunističke Jugoslavije, grupa predstavnika hrvatske intelektualne elite, na najbezočniji način pokušava da ispolji težnju ka asimilaciji bunjevačke nacionalne zajednice u Srbiji, istovremeno optužujući državu Srbiju za kršenje prava hrvtaske nacionalne manjine.

Gradski odbor SPO u Subotici najoštrije osuđuje iznošenje grubih neistina od strane potpisnika “Otvorenog pisma“, čime se državi Srbiji nanosi politička šteta u međunarodnim okvirima i zahteva od nadležnih državnih organa da preispitaju krivičnu odgovornost potpisnika ovog pisma jer su ovim učinjena dela protiv Ustava i Zakona Republike Srbije.

Kao državotvorna i nacionalna stranka srpskog naroda, SPO smatra da položaj nacionalnih manjina predstavlja ogledalo većinskog naroda i zato se zalaže za potpuno poštovanje prava svih nacionalnih manjina koja su utemeljena na Ustavu i Zakonu, smatrajući da je država Srbija u pogledu kvaliteta i obima ostvarenja tih prava lider u regionu.

Ovim putem dajemo punu podršku bunjevačkom narodu da istraje u zaštiti svog nacionalnog identiteta i ostvarenju svih onih prava koja ostvaruju i sve druge nacionlne zajednice u Srbiji"- piše u saopštenju GO SPO.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 3 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: