Саопштење Српског покрета Двери Суботица Шта нам се ово дешава!?

Чин први!

Дана 15.11.2016 у нашем граду сва удружења инвалида формирали су координационо тело. На састанку су донели одлуку да потраже помоћ од градоначелника како би им помогао у решавању финансијских проблема. Од 2012. удружења која окупљају особе са инвалидитетом добијају упола мање финансијских средстава него у претходном периоду. Многим удружењима од тих средстава зависи опстанак и брига о члановима или им зависи опстанак од одлуке града о умањењу или рефундацији трошкова односно умањењу текућих трошкова и трошкова закупа пословног простора. Већ недељу дана наш градоначелник нема времена да се удостоји да одговори или закаже састанак са њима. Вероватно има ,,преча посла,,!?

Чин други!

Невладин сектор донира кухињу за Црвени крст у Суботици у  сарадњи са УНХЦР-ом. Како је Суботица веома успешна(велики број корисника Народне кухиње),  државни секретар поново присуствује церемонији доделе помоћи. Суботица храни 1100 грађана преко Народне кухиње а захтева има још толико. Наравно оно што је јако важно (?)  кухињаје  опремљена за спремање јела по Халал стандарду да би мигранти имали квалитетније оброке. Да ли и ово представља бригу о нашим грађанима или само замазивање очију нашим грађанима и испуњавање захтева донатора са запада?

Чин трећи!

Дана 24.11.2016 одржава се седница Скупштине града Суботице.Између осталих тема је и кадровска промена  у неким Јавним предузећима.За будућег директора ЈКП ,,Суботицагас,, предложена је Илдико Зеди. За њу нико нема ништа лепо да каже. Успела је да годинама од формирања Бизнис инкубатора Суботица д.о.о. (БИС) у сарадња са политиком из њега извлачи средства. Тужена је за мобинг и изгубила парницу а 500.000 динара казне уместо ње платили су грађани Суботице.  За њену одбрану задужен је адвокат Нагел Јанош, иначе председник градског одбора СВМ Суботице, који је устврдио да је БИС д.о.о. тужен и да је он изгубио спор а не директорица Илдико Зеди, па тако судске трошкове треба да плати инкубатор. Ово је први и једини случај у свету да је једна зграда вршила мобинг над запосленима који раде у њој!? Да није тужно, било би смешно! Станара БИС-а, Социјално предузеће ,,Шајк-Шами д.о.о.,, у коме су сви запослени били особе са инвалидитетом и  са сметњама у развоју успела је да темељито уништи користећи се полуистинама и интригама.

 

И тако чин за чином се смењује, лоше одлуке замењују још лошије.Српски покрет Двери остаје на страни истине и свих оних који су не заштићениKOMENTARI

  1. Megille kaže:

    Sviđa mi se ovaj tekst ,naime u Gradu Subotica običan građanin nema više kome da se obrati za pomoć. Ova bahata vlast SVM i kolicini partneri sa SNS rade u gradu što hoće, Otimaju ljudima nekretnine ,vrše sumnjive eksproprijavije , bez znanja i dopuštenja menjaju podatke u katastru i gruntovnici a sve uz saglasnost i dogovoru sa opštinom ,gradonačelnikom i JP za uređenje grada gde čak je i direktor bio smenjen ,ali ceo stvar su vešto zataškali. Ispada da građanin mesečno bi bio primoran da ide u kataster i proverava i vade posedovne listove da se uveri da li je još vlasnik svoje nekretnine. Doduše ako ima novaca je izvodi baš nisu ni tako jeftini.

    Bilo bi dobro da građani na ovom forumu dobiju obaveštenje na koju adresu Srpskog Pokreta Dveri se obrate za pomoć i zaštitu.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 44 = 46