Saopštenje SVM-a

Savez vojvođanskih Mađara sa zaprepašćenjem stoji pred neodlučnom reakcijom države na seriju krađa i provala, koje sa pravom izazivaju ogroman revolt građana. Zbog sve alarmantnijeg stanja bezbednosti, pismenim putem smo se obratili Snežani Malović, ministarki pravde i Ivici Dačiću, ministru unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije.

U cilju ponovnog uspostavljanja osećaja sigurnosti građana, SVM smatra neophodnim da policija uloži neuporedivo veći napor u otkrivanje počinilaca i prevenciju. Sa ciljem da se značajno smanji vrednost od petnaest hiljada dinara ispod koje se krivično delo kvalifikuje kao sitna krađa, u Narodnoj skupštini smo pokrenuli izmene Krivičnog zakonika. Pored toga predlažemo da se za krađu kada je izvršena ulaskom u privatni posed, kao isključiva sankcija, propiše kazna zatvora.

Istovremeno, Savez vojvođanskih Mađara apeluje na stanovništvo da ne učestvuje u inicijativama, koje imaju za cilj da, bez zakonskih osnova, preuzimaju ingerencije države u oblasti otkrivanja krivičnih dela i kažnjavanja počinilaca.KOMENTARI

  1. kiki kaže:

    sta je bilo sa SVM-om, gde su bili do sada? Ovo ste trebali uraditi jos prije par godina. Nesto ste se izgubili u Novom Sadu i Bg, brinete se za vojvodjanska prava, to prepustite Nenadu Canaku, njegova stranka je predstavnik Vojvodjana, vi ste predstavnici Madjara, a oni uglavnom zive tu, na ovim prostorima. Za nas treba da brinete, 1,5 godinu nismo o vama culi nista, ako niste u SU-vlasti to ne znaci da treba da nas prepustite lopovima. Hvala SVM, vidimo se na nekim izborima, ali sigurno ne na sledecim, a vi se i dalje borite za prava Vojvodjana.

  2. ceda velja kaže:

    Presipanje iz supljeg u suplje ili iz praznog u prazno. Mi smo ovo, mi smo ono, konstatovali smo, uvideli smo, savetujemo da, radimo na tome…

OSTAVITE KOMENTAR