Saopštenje URS-a o formiranju nove odborničke grupe

U Subotici je danas ozvaničeno formiranje Odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Skupštini grada, koju će činiti 7 odbornika G17 PLUS i jedan odbornik Bunjevačkae stranke Vojvodine (BSV).

Slika

– URS se ne bavi demagogijom, već nas interesuje kako da poboljšamo život i standard građana, kojima sigurno nije najvažnije da li će u republičkom parlamentu sedeti 250 ili 125 poslanika. Mnogo je bitnije sprovesti fiskalnu decentralizaciju, što je predviđeno i Nacrtom Platforme URS-a. Dakle, ukoliko bi porez na zarade, umesto dosadašnjih 40 odsto, koliko ostaje lokalnim samoupravama, bio uvećan na 90 odsto, u budžetu Subotice, koja ima 50.000 zaposlenih, godišnje bi ostajalo milijardu dinara više – rekao je na konferenciji za novinare URS-a u Subotici, član Predsedništva URS-a Tomislav Stantić.

Predsednik BSV Branko Francišković izjavio je da je ta partija pristupila URS zbog osnovne ideje te Unije, a to je decentralizacija vlasti.
– Bunjevačka partija, kao manjinska stranka, vidi svoj interes kao aktivnii učesnik vlasti. U toj vlasti, pak, ne možemo aktivno učestvovati na nivou republčike, ali zato možemo na lokalnom nivou – rekao je Francišković.
On kaže da će ta partija, kao članica URS-a, imati mnogo više potencijala da rešava probleme reintegracije Bunjevaca, u lokalu i u međunarodnim institucijama.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

54 + = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: