Saopštenje za javnost Pokreta građanske Subotice i Mađarskog pokreta

U vezi izbora u mesnim zajednicama 7. Jula, Pokret građanske Subotice i Mađarski pokret smatra, da su same mesne zajednice kao organizacija izgubile smisao i da se o razvoju istih odlučuje na “višem nivou”, odnosno vođeni interesima pojedinaca, umesto građana koji tamo žive.
Odluke se donose u uskom krugu ljudi, prvenstveno u partijskim sedištima SNS-a i SVM-a, shodno partijskim interesima i shodno privatnim interesima uticajnih pojedinaca unutar stranaka na vlasti.
Ne vidimo trenutno niti jedan razlog da građani učestvuju na izborima mesnih zajednica, koja su obična farsa i imitacija demokratije.
Smatramo, da je i bojkot izbora jasna politička poruka građana, trenutnim nosiocima vlasti na lokalnom nivou.KOMENTARI

 1. avet kaže:

  Sada je već očigledno da “demokratija” i višestranački sistem puca po svim šavovima.
  Počinje sve ovo da liči na hegemoniju pojedinaca.

 2. Gradjanin turista kaže:

  Moze to da bude jos otudjenije, na tom smo putu

 3. Veruj samo očima kaže:

  A da vi nebi da dobijete vlast na tacni? Ovom izjavom pokrivate svoju nesposobnost.

 4. Lupaju ko dveri na tarabi kaže:

  Ja bih rekao da ste vi izgubili kompas. Em, što ste sitni i nebitni, em nemate ni pojma o onome o čemu govorite.
  Ako su MZ izgubile smisao jer se odluke donose na “višem nivou”, a GDE vi mudroseri predlažete da se onda odlučuje koja će se ulica asfaltirati, gde treba da se napravi dečije igralište ili postavi autobuska stanica?!? Gde? Na nekom višem nivou?!?
  E, tako ti je to narode … šalji ludog na vojsku, sedi pa plači. Svaka dileja bi danas da vodi politiku, a nema znanje, zvanje, ni frtalj mozga

 5. Istina... kaže:

  @avet

  Istinska demokratija nije moguća, zato i ne postoji. “Američka” demokratija koja nam je “implementirana” (divna domaća reč) Petim oktobrom nema veze sa istinskom. Višestranačje je samo maska za jednopartijstvo koje nikada nije prestalo da postoji, celim Antisistemom se upravlja preko Centralnog komiteta. Čik da uradiš drugačije, ima da te nema. Najgore je što je taj Antisistem poguban po civilizaciju. Ovaj “pokret” jedan je od bezbroj organizacija koje rade u kvaziinteresu građana (i “građanski”). Sve je to predstava, nažalost loša a gluma jadna, bedna, neubedljiva. Agitprop joj daje “pečat” svojim izigravanjem oduševljene javnosti.

 6. Veruj samo očima kaže:

  Istina…
  Bla bla truć. Da su Tesla i ostali umni ljudi tako razmišljali ti ovo svoje mišljenje nebi mogao da obnaroduješ preko interneta. Destruktivac i nazadnja.

 7. Istina... kaže:

  @Veruj samo očima

  Tesla bi, da je ostao, bio satanizovan kao lažov, prevarant, kriminalac… i završio bi u nekoj rupi. I Pupin i Mileva Marić i mnogi drugi. Eto, ja sam u (post)Jugoslaviji doživeo ono što su oni izbegli. Danas sam i ja, hvala Bogu, van Srbije. Ja sam stvaralac. Smišljam, kreiram, stvaram, proizvodim. Destruktivci i nazadnjaci koje pominješ su stotine hiljada parazita koji žive od tuđeg znanja, rada i kapitala. Sve im se raspada, ali oni tu trulež, taj Antisistem, brane i održavaju beskrajnim sve većim lažima. Država, nevladin sektor, političke stranke, pojedinci, mediji, botovi, agentura (takođe botovi)… svi “samoinicijativno”, “nezavisno”, “slobodno” i “demokratski” govore i pišu potpuno isto. Čoveku dođe da ne pomisli na jednoumlje. A “Tesla i ostali umni ljudi” su uspeli van (post)Jugoslavije. Šta je to npr. Maglai (prvi čovek nekog pokreta za neke građane) učinio? Da li je on na nivou “Tesle i ostalih umnih ljudi”!? I takvih je pun ku*ac! Zato, ne lupaj.

 8. Veruj samo očima kaže:

  Istina…
  KUKAVICE SU POBEGLE A MI SMO OSTALI DA OČUVAMO ZEMLJU SVOJIH PRADEDOVA I DA SE BORIMO DA NAŠA DECA ŽIVE U UREĐENOJ DRŽAVI I U BLAGOSTANJU. DESTRUKTIVCI SU JE UNIŠTILI I TREBA JE OBNOVITI.
  TUĐA ZEMLJA I TUĐ JEZIK NEKA OSTANE TUĐINU A MI ĆEMO NAŠE SAČUVATI ZA BUDUĆA POKOLJENJA.
  DA SU NAŠI PRECI POBEGLI MI NEBI POSTOJALI ILI BI ŽIVELI U FAŠITIČKOJ NEMAČKOJ KAO ROBLJE VIŠE KLASE. JUGOSLAVIJA JE IMALA HUMANO UREĐENJE A NEZADOVOLJNICIMA ŠIROKO IM POLJE.

OSTAVITE KOMENTAR