Sapštenje gradonačelnika

Gradonačelnik Subotice, saša Vučinić reagovao je povodom natpisa koji je osvanuo na zgradi DSHV u Subotici „Marš iz Srbije“.Vučinić je poslao saopštenje u kome piše:
– Uveren sam da je ovaj šovinistički natpis delo primitivnih pojedinaca koje ne odražava mišljenje građana Subotice. Srbija i Subotica u 21. veku jesu i biće siguran dom svih njenih građana bez obzira na veru, nacionalnost i druge različitosti. Ubeđen sam da nas negovanje tih razlika neraskidivo spaja i da se to ne može nijednim incidentom poremetiti. Naprotiv, ovakvi bezumni akti još će nas više učvrstiti i ujediniti u misiji da sačuvamo multietničnost i multikulturalnost kao najveće vrednosti naše sredine – navodi se u saopštenju.KOMENTARI

  1. Dominusetdeu kaže:

    Jedan od prvih preduslova za ljubav prema svojoj naciji je postovanje drugih nacija.Tada zvanje nacionaliste mozes nositi sa ponosom,jer ga mu je temelj ljubav.Ali ako to postovanje ne postoji,nestaje ljubav iz sadrzaja odrednice nacionalista i pojam se pretvara(srz pojma)u mrznju,koja se tada iz pravog naziva sovinizma utapa u inace veoma(sadrzajno) lako promenljivu kategoriju oklopa(forme)nacionaliste.
    :yes: Aplauz za gradonacelnika i stvar nazvanu na pravi nacin,a ko god nekog tera od negd,pozivajuci na ko zna sta,mogao bi konsultovati Remarkovo delo >Na zapadu nista novo<,naravno uz uslov da taj neupuceni grafitash ima mozak i savest.

    Rodoljub Srb

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: