Saradnja Ekonomskog fakulteta Subotica-Rusija

Ekonomski fakultet u Subotici sklopio je sporazum o budućoj saradnji sa fakultetom iz Rusije. Sporazumom je predviđeno da se razmene iskustva, studenti, profesori, kao i rad na naučno-istraživačkim radovima. Sporazum su potpisali dekani Ekonomskih fakulteta iz Subotice i Omska u Rusiji prof. dr Nenad Vunjak i dekanka Ekonomskog fakulteta iz Omska Ljudmila Ivanova. Dogovoreno je da već u martu, naredne godine jedan broj studenata sluša jedan semestar u  Omsku, dok se očekuju i studenti iz Rusije da slušaju predavanja u Subotici.


– Na ovaj način povećavamo međunarodnu saradnju. U planu je da profesori iz Rusije drže predavanja  studentima master i doktorskih studija kod nas – rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, prof.dr Nenad Vunjak.

 
Ekonomski fakultet u Omsku je mlada visokopbrazovna ustanova koja pripada  Dostojevski univerzitetu u Rusiji. Poznat je po tome da organizuje letnje kampove i  olimpijade studenata na koje će učestvovati i studenti subotičkog Ekonomskog fakulteta.KOMENTARI

  1. gost kaže:

    Pozdravljam pozitivne korake ali je malo ironicna razmena zemalja koje su u izuzetno teskim ekonomskim situacijama i ekonomijama koje su veoma lose prsle/prolaze kroz tranziciju.  Sa ode drzave vlada mafija, privatizacije sluze za pljacku, a gladnih je u obe sve vise.

    Sta mogu da razmene ovakve dve zemlje ?????????? 
    Neko znanje ????????

OSTAVITE KOMENTAR

+ 37 = 43

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: