Saradnja „Mlekoprodukta“ i Ekonomskog fakulteta

Zrenjaninski “Mlekoprodukt“ i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali su danas u Zrenjaninu ugovor o poslovnoj saradnji kako bi što bolje povezali nauku i privredu i primenili naučna dostignuća u poslovanju.

.

Ugovor su potpisali generalni direktor „Mlekoprodukta“ Živanko Radovančev i dekan Ekonomskog fakulteta Nenad Vunjak.

.

Predstavjaući pet saradnika, na značajnim mestima u zrenjaninskoj mlekari, zaposlenih sa diplomom subotičkog fakulteta, Radonavčev je naznačio da su oni dokaz da je ta saradnja i do sada postojala i da fakultet daje dobre kadrove.

.

On je podsetio da „Mlekprodukt“ već osam godina posluje u multinacionalnoj komapniji „Bongren“, od koje je, nedavno u Parizu, dobio priznanje za najstabilnije poslovanje u jugoistočnoj Evopi.

.

Radovančev je istakao da je zrenjaninska mlekara ove godine u razvoj uložila 1,5 miliona evra i da se na tržistu pojavila sa novim proizvodom-mladim sirom.

.

Vunjak je rekao da Ekonomski fakultet, sa ukupno 6.000 studenata, zauzima drugo mesto po brojnosti na novosadskom univezitetu i da poseban značaj pridaje naučno-istraživačkom radu i poslovnoj ekonomiiji.

.

Kao dokaz za to su ugovori o polovnoj saradnji sa „Simpom“, „Merkatorom“, „Agroživom“, a od danas i sa „Mlekoproduktom“.

.

Izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR