Saradnja Slovenije i Subotice

Slovenački investitori u Srbiju su do sada uložili milijardu i 600 miliona evra, rekao je ambasador Republike Slovenije u Srbiji Franc But prilikom svoje posete Subotici.

Slika

Slovenački investitori su najviše zainteresovani da ulažu u turizam i prehrambenu industriju u Subotici. Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić je istakao da naš grad sada ima šta da ponudi investitorima. Sastanku je prisustvovala i delegacija Poslovnog kluba Slovenije i Vojvodine.
– Na proleće planiramo da se održi sastanak sa mogućim investitorima iz Slovenije, koji su zainteresovani da ulažu u Suboticu. Verujem da će slovenački investitori da preteknu nemačke i da od naredne godine bude barem 20 firmi. sada ima dve i to Kolpa i Tuš – rekao je gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić.
Ambasador iz Slovenije je rekao da će uputiti i pomoć stanovnicima Kraljeva. Na pitanje kada se očekuje potpisivanje ugovora sa "Terme olimijom" ambasador je diplomatski odgovorio, dok je Vučinić rekao da će do potpisivanja doći ali ne bi da govori o rokovima.KOMENTARI

 1. Beli kaže:

  Siguran sam da Terme Olimija neće doći dok se ne sredi voda na Paliću . Niti jedan normalan čovek neće doći u smrdljivi rit da pravi raj na zemlji.Gluposti !!!
  Tuga hvata čoveka kada vidi kako su sve naše velike uspešne subotičke fabrike devastirane i uništene a da niko nije odgovarao. Danas se pojavljuju spasioci koje čekamo kao siromasi da im se nešto udeli. Toliko se ojadilo da ćemo se veseliti ako i neki slovenački šuster dođe da otvori radnju.Možda zaposli nekog šegrta a ako dva , proslavićemo!?

 2. Andrea kaže:

  On planira sastanak? Ako bude bice, imamo u planu. Ne placamo mi njega da ima u planu sastanak vec da ga odrzi. Do sada je morao da odrzi na stotine sastanaka sa investitorima, umesto sto koristi svaku priliku da gostuje na televiziji.

 3. djomla kaže:

  Beli, da ja gradim aqua park nikada ne bi voleo cisto jezero, jer ce onda svi gradjani ici da se kupaju u jezeru a ne u mom aqua parku. Trazio bi garancije da jezero bude dovoljno cisto da lepo izgleda na oko i da riba ne crkava, ali dovoljno prvljavo da svi turisti ipak odu kod mene na kupanje. ;)

  Znači voda je zelena ali bez mrtvih riba, trave koja se redovno vadi, pene koja se skuplja uz obalu i drugog smeća.

 4. Beli kaže:

  Takva problematična razmišljanja dovode do toga da amateri vode politiku kada će se šta raditi i u kom obimu. Akvaparkovi se prave pored čistog mora i puno lepših voda nego što je Palić . Atrakcija koja je time dostupna turistima sasvim je druge prirode od običnog kupanja . G Djomlo prelistajte malo sajtove akvaparkova pa ćete izvući adekvatne zaključke. Inače vrlo cenim vaša mišljenja u raznim diskusijama i obično se slažem sa vama. Ovde baš ne , ali i to je normalno. Čista palićka voda bi oživela sportove na vodi , ponudila nove (stare) sadržaje i privukla gosta da ostane ovde barem nedelju dana.

 5. djomla kaže:

  Zamislite, vi dodjete da uložite velika sredstva, a grad vam paralelno ocisti jezero izgradi Ženski štrand i uredi peščanu plažu sa sve odbojkaškim terenima, kafićima, zabiva na vodi, jedrenje i sve to besplatno a vi da bu bili rentabilni morate da napratite 10 evra ulaz. Hm, ishod investici je poprilično poznat.

  Šta mislite kako razmišlja investitor? Kao ja ili kao vi.

  Da li je to moja želja? Ne. Da li je to realnost? Jeste. A da li treba bežati od te relanost? Ko kako hoće.

  Postoji i drugo rešenje da se naplaćuje ulaz na peščanu plažu i bilo koju drugo kupalište na Paliću kao što se to radi u NSu, BGu, CG itd…

  Šta je poneta posta? Prica da je cista voda uslov da Terme dodje je prica za malu decu… Ako odustanu to će se navesti kao razlog, a ako prihvate naslov vesti će biti "Grad dao garancije za čisto jezero", a ustvari će se jezero dovesti u stanje gore navedenog posta. I svi srećni i zadovoljni.

  P.S. Voda na jezerima i rekama gde su izgrađeni slični parkovi nije čista već podnošljiva a to je velika razlika.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + = 9

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: