Saradnja Srbijagasa i Ekonomskog fakulteta

Generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak potpisali su danas sporazum o saradnji tog javnog preduzeća i Ekonomskog fakulteta, koji će omogućiti praktičnu nastavu studentima i pomoć za njihovo buduće zapošljavanje.

 

Ovim sporazumom želimo da pokažemo u praksi da naši fakulteti mogu veoma mnogo doprineti kreiranju razvoja srpske privrede, izjavio je Bajatović i dodao da „Srbijagas“ namerava da praktično pomaže univerzitete, fakultete, a naročito studente da što bolje ostvare teoretska znanja u praksi.

 

On je naglasio da je to veoma važno za razvoj srpske privrede i da je primereno uslovima koji postoje u zemljama EU.

 

Saradnja će biti ponuđena i Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, Rudarskom i Mašinskom fakultetu u Beogradu kao i drugim visokoškolskim ustanovama širom Srbije, najavio je Bajatović.

 

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici je napomenuo da na osnovu potpisanog sporazuma taj fakultet ne traži nikakav novac, niti uslovljava partnerstvo, nego je njegova suština obezbeđivanje prakse za studente i pomoći preduzeća u izradi master i diplomskih radova studenata.

 

On je najavio da će stručnjaci „Srbijagasa“ držati praktičnu nastavu studentima i upućivati ih kako se sastavljaju završni računi i drugi poslovi, koje budući ekonomisti treba da obavljaju.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR