Saradnja Subotice i Sandvikena

Privrednici iz Sandvikena su zainteresovani za metalski i građevinski sektor, kao i poljoprivredu u Subotici, rekao je predsednik RPK Subotica Slobodan Vojinović.

privrednici

Predstavnici opštine Sandviken u pratnji ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji borave u dvodnevnoj poseti Subotici, a cilj je da se uspostavi kontakst među privrednicima.

 

Ambasador Kraljevine Švedske Kristen Asp je ocenio da su privrednici iz Švedske sve zainteresovaniji za ulaganje u Srbiju i Suboticu.

 

– Videli smo kako se ovaj deo Srbije brzo razvija. Nadamo se da će ovakvih poseta biti više i da ćemo utvrditi naše odnose kada je u pitanju ekonomska ali i socijalna saradnja – rekao je ambasador Švedske.

 

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai je istakao da se nada da će zajedno sa SBO upravnim okrugom i RPK uspostaviti i implementirati konkretnu saradnju između dve lokalne samouprave.

 

– Nadam se da ćemo uspeti da realizujemo određene projekte u vidu privredne saradnje koja će i jednoj i drugoj regiji pomoći u budućnosti – istakao je Jene Maglai.KOMENTARI

  1. robinson crusoe kaže:

    e, to je vest!!! a ne da se hapsi Saric, itd

    samo napred gradonacelnice

  2. novinar kaže:

    Viđi ti Slonodana Vujinovića promenio mišljenje o stranim investitorima? Prije je bio poznat po izjavama da bjelosvijetski investitori nam ne trebaju, što je dogorelo donoktiju?

OSTAVITE KOMENTAR