Saradnja u socijalnoj zaštiti

U organizaciji Caritas-a BiH i Socijalno-edukativnog centra Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, održana je prva međunarodna konferencija u Banja Luci na temu „Kvalitetna nega dodaje život godinama“.

 

Na dvodnevnoj konferenciji učesnik iz Srbije, svoje izlaganje je imao zamenik direktora Gerontološkog centra u Subotici dr Nenad Ivanišević .Tokom svog izlaganja, kao i na panel diskusiji, Ivanišević je predstavio rad ustanove u poslednjih deset godina, sa navođenjem svih aktivnosti koje su sprovođene kako bi se povećao kvalitet usluga koje se pružaju krajnjim korisnicima. Kao najbitniju odluku koja je dovela do znatnog poboljšanja rada Gerontološkog centra, on je istakao formiranje Projektnog tima u Gerontološkom centru 2002.godine, od kada sistematski i kontinuirano dolazi do povećanja efikasnosti rada ustanove u svim segmentima.

 

„ Istakli smo međunarodne projekte koje smo do sada realizovali, ali i aktuelnu saradnju sa drugim ustanovama iz bivše SFRJ i regiona, i dali neke ideje ostalim učesnicima kako da naprave dobar projekat kojim se može aplicirati na fondove Evropske unije. Ovo je od posebnog značaja imajući u vidu aktuelnu finansijsku krizu koja pogađa sve zemlje okruženja, pa su alternativni izvori finansiranja, koji nisu vezani za državni budžet, zapravo jedini način da se dođe do unapređivanja u načinu pružanja usluga. Mislim da smo na našem primeru jasno pokazali kako taj princip funkcioniše u praksi” – rekao je zamenik direktora Gerontološkog centra u Subotici, dr Nenad Ivanišević.

 

Tokom učešća na konferenciji dogovorena je poseta predstavnika Socijalno-edukativnog centra Subotici i Gerontološkom centru, pošto je od strane domaćina izražena zainteresovanost da se na licu mesta upoznaju sa načinom rukovođenja i pružanjem usluga socijalne zaštite. Takođe, nastavljeni su razgovori i sa Gerontološkim centrom u Trebinju pošto sa ovim centom postoji dugogodišnja saradnja koja je konkretizovana preko razmene iskustava oko vaninstitucionalnih oblika socijalne zaštite koje pruža subotički centar, odnosno upotrebe ekološki prihvatljive, solarne energije koju koriste oba centra.KOMENTARI

  1. krass1 kaže:

    Dok je bio direktor svuda se on pojavljivao i pominjao u svim vestima vezanim za gerontoloski centar, a sada kao zamenik se opet samo on pojavljuje. Da li se uopste zna ko je direktor gerontoloskog?

OSTAVITE KOMENTAR