Šarić je bio uspešniji gazda

Stanje u većini privatizovanih preduzeća, koje je država preuzela od odbeglog narko-bosa Darka Šarića, nakon četiri godine je gore nego dok im je on bio vlasnik i nalaze se na ivici opstanka, pišu novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

 

Prema rečima radnika, dok je vlasnik firmi u kojima su radili bio Šarić, plate su isplaćivane, a bilo je i napretka u proizvodnji i poslovanju.

 

Oni su naveli da je, nakon podizanja optužnica i oduzimanja imovine od Šarića i njegovih saradnika, upravljanje nad preduzećima preuzela država, a nakon toga su ona počela da stagniraju ili propadaju.

 

Blizu 600 radnika je ostalo bez posla, a proizvodi se smanjenim kapacitetom.

 

Osim Mitrosrema iz Sremske Mitreovice, Šarić i njegovi saradnici su između 2006. i 2010. godine kupili još sedam privatizovanih preduzeća.

 

Zbog sumnje da je novac za kupovinu stečen krivičnim delima, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde i državne uprave Srbije zaplenila je šest preduzeća od kojih su dva kasnije otišla u stečaj, Jedinstvo iz Gajdobre i Palić doo iz Subotice.

 

Zbog velikih dugova nad Palićem doo je otvoren  stečajni postupak , dva meseca nakon rešenja o prevremenom oduzimanju imovine.

 

Od februara prošle godine hoteli Prezident, koji se nalazi na Paliću, Patria i Bečki restoran iz Subotice, spremni su za prodaju, ali još bez uspeha.KOMENTARI

 1. sss kaže:

  Stecajnim upraviteljima odhgovara sto duze da se razvlaci! Oni budu placeni za svoj nerad i to ogromne pare!

 2. gomby kaže:

  Tu se vec nezna ko su vece mafioze oni prave kao SARIC , koji je odrzavao i placao radnike redovno , ili drzava sto je sve to oduzela i sad sve propada i redom idu u stecaj sto opet nekome odgovar , jadna ova drzava …

 3. Loš Đak kaže:

  Da je Šarić bio bolji gazda od ovih, postpetooktobarskih, reformisanih i šta sve već nisu, nije nova vest. Čudio sam se još davno, kada su mi ljudi koji su tada radili u šarićevoj Patriji, rekli da su za vreme dok je hotel bio adaptiran, sedeli kući i redovno primali platu. Izgleda da je razlika između Šarića i ovih drugih bogataša u tome što se za ovog nesretnika zna kako je zaradio prvi milion …

 4. ime kaže:

  Alo ljudi, ne nasedajte na ove naručene tekstove. Pa ovo ptice na granama vide da je naručen tekst da brani kriminalce i mafijaše. 

 5. stormwatch kaže:

  E korisnice za nadimkom “ime”, vidis ja sam apsolutno protiv svake vrste kriminala i mafijasa ali ono sto je u ovom tekstu navedeno je ziva istina. Taj Saric je bio jedini koji je ulagao u Srbiju a ulagao je velike pare i dok je bilo njega Srbija se gradila, dok su svi ostali mafijasi i kriminalci izvukli i jos uvek izvlace iz Srbije kako i sta mogu. Pre par godina gledao sam film o razvoju Miamija i njegovoj izgradnji u poslednjih 50 godina, hvale se Ameri na velika usta kako je sve izgradjeno novcem od pranja droge i kockanja i niko im nista ne moze, ni njima ni Miami Beachu a bas ti isti Amerikanci su bili za to da se privede Saric. Kada bi sve mafijoze po Srbiji bile iste kao i doticni gospodin ta zemlja bi ipak izgledala i bila bolja nego sto jeste sada, mnogo bolja. 

OSTAVITE KOMENTAR