Sarić među noćnim leptirima

U petak 03.09.2010.godine u 20.30h na platou ispred spomenika Ivanu Sariću okupila se nekolicina ljudi zaljubljenika i naslednika Sarićevog dela na čelu sa gradionačelnikom g-dinom Sašom Vučinićem.
Sarićev spomenik je ovo veče zasijao starim sjajem ispunjen i noćnom dimenzijom života. Izvršena je restauracija spomenika i parka oko spomenika i ugrađeno noćno osvetljenje spomenika.

Slika

Još daleke 1985.g. kada je ovaj spomeik i sagrađen uoči otvaranja Evropskog prvenstva za žene čiji je domaćin bio aero klub ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice.
Nakon postavljanja spomenika aero klub je spomenik redovno koristio kao početnu tačku marš-rute(PTM) na prestižnom takmičenju pilota aviona u proteklih 25 godina.
Spomenik su redovito posećivale delegacije aero klubova učesnika na prestižnom takmičenju sportskih pilota ,,Memorijal Ivana Sarića’’ i polagale vence u znak odavanja poštovanja pioniru svetske avijacije. Takmičenje je iz godine u godinu preraslo u tradiciju

Slika

Spomenik je ovim osvetljenjem dobio sjaj koji mu je ne dostajao od samog početka.KOMENTARI

 1. Markes kaže:

  Jos jedna komicna situacija. Sminkaju Sarica da bi zataskali blam oko platoa dr. Djindjica. Sto gradonacelnik ne stisne petlju i ne objasni narodu zasto plato nikada nece biti zavrsen. Taj krs zuti nisu nasledili od SVMa, sami su ga stvorili. :no:

 2. БУК kaže:

  Брука! Плато Зорана Ђинђића завршите платићемо још 100 милиона динара од пореза што нам узимате од плата нема проблема!!!

 3. gradjanin kaže:

  Slažem se potpuno… :no:

 4. coyote kaže:

  I od mene podrska. :no:

OSTAVITE KOMENTAR

73 + = 80

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: