Sav Šekspir ukratko

U Omladinskom klubu „Skladište“, u ponedeljak, polaznici Kiš teatra na mađarskom jeziku održali su pred brojnom subotičkom publikom svoj javni čas. Tom prilikom članovi ove omladinske pozorišne radionice u organizaciji Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “DANILO KIŠ” izveli su deo predstave pod nazivom „Sav Šekspir ukratko“ po tekstu Long-Singer-Borgeson. Ulaz je bio slobodan.

 

Javni čas ima za cilj da pokaže rezultate radioničarskog rada svake od kreativnih i edukativnih radionica u organizaciji Fondacije, te su tako i mladi glumci Kiš teatra na mađarskom jeziku imali sinoć priliku da u ovom duhovitom osavremenjenom komadu sa muzičkim i plesnim elementima prikažu glumačka znanja i veštine koje su stekli u dosadašnjem edukativnom procesu.

 

U predstavi nastupajuBálint EszterCsernai PannaDedovity Tomity LeaPintér FannyBicskei ArmandDudás NorbertSzőnyi MártonZa predstavu su ih pripremali glumci Pámer Csilla Hajdú Tamás, voditelji ove radionice.

 

Svi oni koji nisu imali mogućnost da pogledaju sinoćnu predstavu imaće priliku da to urade u četvrtak, 20. februara 2020. godine, sa početkom u 19 časova u Mađarskom kulturnom centru u Paliću u okviru projekta “Colourful Cooperation” koji se finansira kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Ulaz je slobodan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR