Savremena galerija poziva umetnike

Savremena galerija u Subotici raspisala je konkurs kojim poziva umetnike da prijave svoje samostalne izložbe i autorske projekte u oblasti vizuelne umetnosti za 2025. godinu.

Poslednjih nekoliko godina Savremena galerija poziva umetnike da se prijave na konkurs za izlaganje u ovoj ustanovi, a odluku o delima i autorskim projektima koji će biti izloženi donosi Stručni savet Savremene galerije.

Konkurs je otvoren od 20. maja do 21. juna ove godine, a odluka Stručnog saveta biće poznata u roku od 21 dana od okončanja konkursa.

U okviru poziva za konkurs navodi se da izabrani projekti treba da budu spremni za realizaciju od 1. januara naredne godine.

Stručni savet će, navodi se u tekstu konkursa, posebno ceniti projekte koji neguju savremeni vizuelni izraz, u svojim umetničkim istraživanjima neguju problemski i ohrabruju kritički pristup izabranim temama, doprinose razvoju zajednice u razumevanju savremene umetnosti, uvažavaju prostor Savremene galerije i premijerno se prikazuju.

Prijave na konkurs, kao i detalji konkursnih uslova, mogu se dobiti kontaktom na elektronskoj adresi Savremene galerije u Subotici.

 

PolitikaKOMENTARI

  1. Miša _Su kaže:

    Ko su članovi Stručnog saveta?

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 12

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: