SBB kritikuje provokacije HNV-a

Savez bačkih Bunjevaca ukazuje da svaka provokacija na nacionalnoj osnovi uvek ima za posledicu reakciju, kao novu provokaciju. Posledice su pogubne i ogledaju se u narušavanju međunacionalnih odnosa.

 

Provokacija Hrvatskog nacionalnog veća, učinjena slanjem poziva za izjašnjenje na popisu kao Hrvat, na ime i prezime mnogih Bunjevaca i Srba, očigledno je imala za cilj da izazove nove incidente i da se prikaže javnosti kako je navodno ugrožena hrvatska manjina u Srbiji.

 

Savez bačkih Bunjevaca osuđuje svaku vrstu provokacija i napada na institucije bilo koje nacionalne manjine,  pa tako i hrvatske. Ova stranka zahteva da se incident, kada je razbijen prozor na zgradi sedišta Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici, razjasni, počinioci pronađu i javnosti saopšti šta se zaista dogodilo i kakve su sankcije preduzete.

 

SBB zahteva i da tužilaštvo pokrene postupak i utvrdi odakle HNV-u birački spisak po kom su slali pozive građanima na ime i prezime, u očiglednoj nameri da izazovu tenzije na nacionalnoj osnovu u Subotici i na severu Bačke. Posedovanje biračkih spiskova i podataka o građanima, a naročito korišćenje ovih podataka, je krivično delo.

 

Mnogi građani su uplašeni, ko, po kom osnovu, i koje podatke poseduje o njima, a da oni to ne znaju. Priča da su imena vađena iz telefonskog imenika je očigledna laž, nova provokacija, i pokušaj zataškavanja krivične odgovornosti, navodi se na kraju saopštenja ove partije.KOMENTARI

 1. jasso kaže:

  SBB- to jest mirko bajic, predsednik i jedini clan tog saveza, jedeva ceka da moze da se javi po nekom pitanju, jer ga vise niko ne smatra ozbiljnim covekom i politicarem, pa vise nema mogucnosti da govori u skupstini ili na nekom drugom mestu, a zato ga vise niko ne postuje jer je promenio vise stranaka nego sto neko promeni kosulja u zivotu, a mozda je cak on i razbio pendzer, samo da bi se mogao obratiti sa saopstenjem.

 2. ivan kaže:

  A nije Bajic bio na pocetku zamenik gradonacelnika kao Hrvat? A sad sam mislio da je kao u SPOu?!? Pa sta je sad on kao, Hrvat, Bunjevac il Srbin, stvarno nekontam?

 3. i kaže:

  Samo Chuck Norris moze da izbroji koliko je stranaka Mirko Bajic promenuo! 😉

 4. marko kaže:

  Da, bio je i Hrvat, sad je „Bunjevac“, bit će i Madžar ako zatreba…. i Chuck Norris… eh, jadno je to… A još jadnije kad se njegove nebuloze koriste kao argumenti…

OSTAVITE KOMENTAR