SDP formirao odbor u Mišićevu

U petak uveče u naselju Mišićevo formiran je odbor SDP-a. Za predsednika je izabran Nemanja Čeklić. Od ukupno 26 članova ove partije prisustvovalo je 17.  SDP u Subotici za sada ima formirana 22 mesna odbora.

 

Međutim, na skupu je sprečen incident.

 

 

Naime, u svim kućama u Mišićevu je na kapijama ostavljen letak SDP-a u kome oni čestitaju formiranje Mesne zajednice „Mišićevo“ stanovnicima sela. Inače, SDP je u svoj program prilikom izbora za mesne zajednice pored poboljšanja infrastrukture, obećao i formiranje Mesne zajednice Mišićevo.

 

Predstavnici „Doma kulture Mišićevo“ na osnivačkoj skupštini mesnog odobra SDP-a su pokušali da traže izvinjenje od pomenute političke partije za širenje neistina, da su oni zaslužni za formiranje mesne zajednice.

 

„Dom kulture Mišićevo“ uputilo je saopštenje za javnost zbog čestitke Socijaldemokratske partije Srbije što je naselje na poslednjoj sednici Skupštine grada dobilo status  Mesne zajednici „Mišićevo“.

 

– Sve aktivnosti  oko formiranja mesne zajednice realizovao je „Dom kulture Mišićevo“ i inicijativni odbor za formiranje mesne zajednice – navodi se u saopštenju Doma kulture „Mišićevo“.

 

Da podsetimo, na poslednjoj sednici Skupštine grada odbornici su izglasali da „Mišićevo“ postane 37 mesna zajednica. Pred zasedanje lokalnog parlamenta predsednik Skupština grada Subotica Slavko Parać  je primio predstavnike Inicijativnog odbora za formiranje  i naglasio da izbori koji će uslediti neće iziskivati dodatne troškove pošto će biti realizovani u sklopu ponovljenih izbora za Skupštine onih Mesnih zajednica gde neće biti moguće formirati većinu.

 

Prva inicijativa za formiranje Mesne zajednice Mišićevo potekla je iz Doma kulture u ovom naselju prošle godine. Usledila je inicijativa odbornika Jenea Maglaija. Ali ta tačka je došla na red tek 21.jula.

 

Komunalni problemi u Mišićevu do sada su bili rešavani preko MZ Bajmok i Doma kulture. Mišićevo je geografski istureno u odnosu na Bajmok, ima oko 140 kuća i 390 stanovnika sa pravom glasa.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

63 + = 64

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: