Sećanje na partizansku brigadu “Petefi Šandor”

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) obeležili su danas u Bačkoj Topoli 74. godišnjicu odlaska boraca 15. vojvođanske brigade “Petefi Šandor” u borbu protiv nacista i fašista.

Veliki broj pripadnika ove partizanske jedinice položio je svoje živote u borbama protiv jedinica Vermahta, SS i domaćih kvislinških snaga. Za zasluge u narodnooslobodilačkoj borbi “Petefi” brigada je odlikovana ordenom bratstva i jedinstva.

Aktivisti LSV iz Bačke Topole ukazali su na važnost sećanja na borbu protiv nacizma i fašizma, jer su i danas na političkoj sceni Evrope, ali i Srbije, prisutne snage koje svoj politički rad baziraju na ekstremizmu i politici verske, nacionalne i rasne mržnje.

 

FoNet

 KOMENTARI

 1. Megille kaže:

  Odali su se Socialdemokrati Vojvodine, su ustvari komunisti. A ni Petofi Šandor nije bio ,socialdemokrata’ već Boljševik…

 2. stormwatch kaže:

  Pa sta ako su Komunisti? Borba protiv nacifashizma je borba u kojoj cilj opravdava svako sredstvo.

 3. Pajo kaže:

  Odterali Vojvodjane na klanje!Bez potrebe strateske pobijeni! Svabe bi se povukle i ovako i onako da brane Berlin!

 4. Megille kaže:

  @ sturmwach : I sada ništa novo-iz svih pora vam ‘vire’ Nemci-Austrijanci sa svojim kapitalom u Vojvodini…Vračaju se potomci onih koji su u ime komunizma opljačkali ubijali i oterali iz svoje domovine. Kako veli sturmwach : ‘ cilj opravdava svako sredstvo’…I oni to zanju opravdati-očito…I opet su vam gazde kao što je i bilo.

 5. Istina kaže:

  @Megille

  Nemce, Austrijance i ostale proterali su sluge cionista, komunisti pod upravom cioniste Ambroza Majera, lažnog Tita, ali zato konstantnim iskrivljavanjem istine tu krivicu prebacuju na dežurne krivce Srbe, Hrvate, Bunjevce i sve ostale uključujući i same Nemce i Austrijance. Dakle, svoje su izdali, opljačkali i proterali (pa i pobili) svoji, a ne tuđi i to se prećutkuje. Da je istine ne bi bilo toliko podela i sukoba koji stvaraju ratove. Ali oni žive od toga i otud konstantne laži. A zašto su za sluge Vladara u Prokletoslaviji izabrani Zagorci, Kordunaši, Ličani, Hercegovci, Krajišnici, Crnogorci i ostali brđani? Zato što samo glupi i osioni mogu da sprovode Antisistem i budu njegovi čuvari. Oni biju, hapse, tamniče i ubijaju bez razmišljanja (nemaju čime što je uslov za službovanje) po antisistemu “Naređenje – izvršenje”.

  I ovaj dežurni “Pametnjaković” je žrtva onih kojima pripada ali za njihove krivice optužuje druge. Pobegao je iz “divne države” koju toliko hvali i time skače sam sebi u usta. Zluradi bi rekli da se*e na usta, ali ja neću. Pazim gde stajem, da ne ukaljam đonove.

 6. Cilj i sredstvo kaže:

  @”Borba protiv nacifashizma je borba u kojoj cilj opravdava svako sredstvo”. Svaka čast. I partizanski logor za nemačku decu u kojem su ih izgladnjivali i onda im davali kašu sa tucanim staklom pa kada su umirali u mukama oko njih igrali kozaračko kolo, i to je “sredstvo koje opravdava cilj”? A mogu ti takvih primera navesti i dokumentovati još mnogo. U čemu se razlikuju od “fashizma”, leba ti?

 7. Stormwatch original kaže:

  Pu pu pu!

 8. Megille kaže:

  A masovne grobnice ubijenih ljudi nakon WW II iza Subotičke druge kasarne ,danas sve zaraslo u drač i neuglednu šumu…I tamo je ‘ sredstvo opravdao cilj ‘…???

OSTAVITE KOMENTAR