Sedmoro Subotičana uhapšeno zbog kršenja policijskog časa

Sedam osoba iz Subotice uhapšeno je sinoć, jer su prekršili policijicki čas, rekla je za „Blic“ Rozalija Tumbas, predsednica Osnovnog suda u Subotici.

– Nisu još uvek pušteni, privode ih u sud i kreće postupak. U petak posle 16 časova Osnovni sud u Subotici je izrekao pet mera zabrane napuštanja stana licima starijim od 65 godina. Odredili smo i jedna pritvor u trajanju od 30 dana za lice koje nije poštovalo mere izolacije – kaže Rozalija Tumbas.

Prema podacima iz suda, prve prijave za nepoštovanje vanrednih mera u Subotici stigle su 20. marta. Sud je u petak odredio meru zabrane napuštanja stanja za dva lica starija od 65 godina koji su prekrišli meru tako što su bili u kafiću i šetali su kućnog ljubimca.

Njima je određena mera zabrane napuštanja stana sa telefonskim nadzorom, a ako prekrše ponovo i tu meru biće im određen pritvor.

Takođe, među prvim stanovnicima Subotice koji su kažnjeni su i dva mlađa lica koja nisu poštovala zabranu kretanja od 20 do 05 sati. Jednom je određen pritvor, a drugom mera zabrane napuštanja stana.

U toku jučerašnjeg dana privedeno je i lice koje je prekršilo meru izolacije i on će biti smešten u karantinski smeštaj u jednom od pet gradova predviđenih za to, a to su Pančevo, Vršac, Niš, Pirot i Požareva.

Iz suda apeluje na građane da situaciju shvate ozbiljno i poručuju da policija kontroliše poštovanje mera, a tužilaštvo podnosi krivične prijave.

– U interesu je svih da izdržimo i da budemo odgovorni i savesni. Molim građane da poštuju mere koje je Vlada uvela – poručuje Rozalija Tumbas.

 

BLICKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Tako treba !
    U zatvor i karantin sa kugašima !

  2. Pera kaže:

    @Anonimni

    Iz tebe izbija mržnja.

OSTAVITE KOMENTAR