Seminar o korupciji u zdravstvu

“Ne primam mito, radim za platu" naziv je dvodnevnog seminara koji se održava u Subotici. Kampanja se realizuje u Zrenjaninu, Užicu, Zaječaru, Vranju i Subotici sa ciljem da se ukaže na problem korupcije u zdravstvu i prikažu načini na koje može da se reši.
U projektu učestvuju sve zdravstvene ustanova u Srbiji, Srpsko lekarsko društvo, Društvo lekara Vojvodine i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

"Cilj kampanje je da istakne dobre primere u lekarskoj profesiji i podrži one lekare koji odgovorno obavljaju svoj posao. Lekari koji podržavaju kampanju potpisuju izjavu volje i dobijaju građanski orden sa natpisom “Ne primam mito, radim za platu”, kojim se deklarišu i javno podržavaju kolege koje časno i pošteno obavljaju svoj posao. Krajnji cilj kampanje je usvajanje Građanske antikorupcijske povelje, koja će definisati osnovne nivoe kvaliteta zdravstvene usluge na koju građani imaju pravo" – kažu u Udruženju "Srbija u pokretu".

Slika

Član gradskog veća, Erika Kudlik kaže da ima korupcije, ali da veruje da većina ljudi radi svoj posao časno i pošteno.
Na seminaru su prezentovani dobri primeri iz prakse zemalja Evropske unije, koju sprovodi Udruženje građana "Srbija u pokretu" iz Beograda.Projekat se ralizuje uz podršku Evropske unije kroz projekat "Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU".KOMENTARI

  1. Gost kaže:

    Ovakve stvari se ne resavaju seminarima gde se doktori mole da budu moralni vec zakonima koji se dosledno sprovode.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 20 = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: