Seminar o zaštiti voda

Upravljanje kvalitetom voda uz  monitoring otpadnih voda i postizanje efikasnosti u kontroli zagađenja  – tema je seminara koji će biti održan 3. i 4. novembra na Paliću. Cilj  seminara je da se, u svetlu nove Uredbe o graničnim vrednostima emisije zagađenih materija u vodu i rokovima njihovog dostizanja, svim profilima stručnjaka iz oblasti zaštite voda da pregled i pruži informacije o načinu primene graničnih vrednosti u kontroli rada uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Foto: A. Isakov, avgust 2011.

 

Krug eminentnih domaćih stručnjak predstaviće svetska i naša iskustva u primeni normativa zaštite voda, a na seminaru će biti predstavljene i najbolje dostupne tehnike za dostizanje i kontrolu graničnih vrednosti za industrijske, komunalne i otpadne vode sa deponija i postrojenja za biološki tretman otpada.

 

– Održivi razvoj vodnih resursa predstavlja osnovu za uspešno upravljanje vodama. Voda je osetljiv i ograničen resurs sa važnim ekosistemskim funkcijama pa stoga održivi razvoj vodnih resursa zahteva ukjučivanje korisnika u upravljanju vodama, uključujući i Vladu, civilni i privatni sektor. Cilj ovog seminara je da podigne svest o tome u svetlu nove Uredbe o graničnim vrednostima emisije zagađenih materija u vodu i rokovima za njihovo dostizanje  – ističe dr Božo Dalmacija redovni oprofesor PMF u Novom Sadu i predsednik programskog odbora seminara.

 

Organizatori seminara su novosadski Prirodno matematički fakultet, Centar izvrsnosti za hemiju i okolinu i procenu rizika  i „Air Travel“, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.  Suorganizator seminara je preduzeće „Park Palić“.KOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Pa bogamu gde je i u koliko sati i dali je javan??????

     

  2. Dreamgirl kaže:

    Seminar se održava u Eko centru na Paliću. Za učešće na seminaru plaćala se kotizacija. Ali smo upravo saznali da ko hoce moze da prisustvuje seminaru ali nece dobiti materijal

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: