Seminar o zaštiti voda

Upravljanje kvalitetom voda uz  monitoring otpadnih voda i postizanje efikasnosti u kontroli zagađenja  – tema je seminara koji će biti održan 3. i 4. novembra na Paliću. Cilj  seminara je da se, u svetlu nove Uredbe o graničnim vrednostima emisije zagađenih materija u vodu i rokovima njihovog dostizanja, svim profilima stručnjaka iz oblasti zaštite voda da pregled i pruži informacije o načinu primene graničnih vrednosti u kontroli rada uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Foto: A. Isakov, avgust 2011.

 

Krug eminentnih domaćih stručnjak predstaviće svetska i naša iskustva u primeni normativa zaštite voda, a na seminaru će biti predstavljene i najbolje dostupne tehnike za dostizanje i kontrolu graničnih vrednosti za industrijske, komunalne i otpadne vode sa deponija i postrojenja za biološki tretman otpada.

 

– Održivi razvoj vodnih resursa predstavlja osnovu za uspešno upravljanje vodama. Voda je osetljiv i ograničen resurs sa važnim ekosistemskim funkcijama pa stoga održivi razvoj vodnih resursa zahteva ukjučivanje korisnika u upravljanju vodama, uključujući i Vladu, civilni i privatni sektor. Cilj ovog seminara je da podigne svest o tome u svetlu nove Uredbe o graničnim vrednostima emisije zagađenih materija u vodu i rokovima za njihovo dostizanje  – ističe dr Božo Dalmacija redovni oprofesor PMF u Novom Sadu i predsednik programskog odbora seminara.

 

Organizatori seminara su novosadski Prirodno matematički fakultet, Centar izvrsnosti za hemiju i okolinu i procenu rizika  i „Air Travel“, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.  Suorganizator seminara je preduzeće „Park Palić“.KOMENTARI

  1. Beli kaže:

    Pa bogamu gde je i u koliko sati i dali je javan??????

     

  2. Dreamgirl kaže:

    Seminar se održava u Eko centru na Paliću. Za učešće na seminaru plaćala se kotizacija. Ali smo upravo saznali da ko hoce moze da prisustvuje seminaru ali nece dobiti materijal

OSTAVITE KOMENTAR