“Seoske igre bez granica” otvorio Stevan Bakić

U parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu danas su održane 12. Seoske igre bez granica.

Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 12 ekipa sa po šest članova.

Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je podsetio da je ova manifestacija u minulih 12 godina izgradila svoj identitet i postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.

Kroz igre, druženje i dobro raspoloženje, rekao je gradonačelnik Bakić, zapravo se slavi i promoviše seoski način života, koji je osnova nastanka i razvoja grada Subotice.

„Ove godine sam obišao skoro sva subotička sela i mogu da kažem da ona zaista jesu ponos Subotice i jedno bogatstvo, koje moramo očuvati. Moramo učiniti život u njima još kvalitetnijim. Ovakvom manifestacijom vi mnogo doprinosite tome“, istakao je Bakić. 

Društveni i kulturni život Bikova je, kroz Seoske igre bez granica, značajno unapređen. One su primer kako je moguće i van grada ostvariti dobru organizaciju i pružiti Subotičanima privlačne sadržaje, koji predstavljaju ozbiljan turistički potencijal, a kada se svemu tome doda i podrška koja će odavde biti upućena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, slika jedne humane i plemenite manifestacije je potpuna, kazao je Bakić
„Grad Subotica podržava vaše napore kroz svoju kulturnu politiku, kroz učešće školskog sistema i kroz otvorenost koju negujemo prema Bikovčanima i svim ostalim stanovnicima naših sela i prigradskih naselja.

Trudimo se da budemo na usluzi za sve dobre ideje i da zajednički rešavamo sve probleme. Bikovo je primer skladnog suživota nacionalnih zajednica i to želim takođe da naglasim danas, jer su nam ovakvi događaji, koji nas sve povezuju i okupljaju oko univerzalnih vrednosti ovog prostora, jako važni.

Život i rad na plodnoj bačkoj ravnici i sve ono što ove igre slave jeste, vekovima unazad, zajedničko svim ljudima koji žive na subotičkim selima“, naglasio je Bakić.

Čestitajući organizatorima dobru organizaciju Igara gradonačelnik Bakić im je poželeo kvalitetno takmičenje i dobru zabavu, uz obećanje da će uvek imati podršku Grada Subotice.

Predsednik Mesne zajednice Bikovo Milenko Garić i Stipan Lulić, jedan od organizatora Igara uručili su zahvalnicu gradonačelniku na velikoj pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženmi pokrećemo selo“ podsetila je na 2008. godinu i početak Igara bez granica u Bikovu i istakla da im je cilj da uključe što više mladih, da pokušaju da motivišu i druga sela da organizuju slične igre kako bi na nekoj budućoj završnoj manifestaciji mogli da odmeravaju snage u Seoskim igrama bez granica.
– Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR – rekla je Marina Malagurski.

 Stipan Lulić pozvao je mlade ljude da izađu iz svojih soba, isključe računare i dođu u prirodu da uživaju u druženju i takmičenju. 
Pobednicima Seoskih igara bez granica pripali su pehari, medalje i zahvalnice, a manifestacija je zaokružena zabavnim programom i nastupom „Topik“ benda iz Subotice.


subotica.rsKOMENTARI

 1. Bakela kaže:

  Za sad samo igre otvara…

 2. Majstor kaže:

  Hleba i igara…

 3. Petar G. kaže:

  Konačno događaj po meri ovog gradonačelinka.
  Mislim, ovaj i nije pozorište da otvara.

 4. Oki kaže:

  Bravo za Bikovo i sve Bikovčane ma gde bili u svetu.

 5. Illuminati kaže:

  Kakva sela kakvi barkrači,to ima da izumre i da sva imovina pripadne nama a ove latifundije koje kupuju zemlju sutra će je predati nama,jer kupuju našim parama.Vi ima da se gurate u gradovima kao stoka i koristite narkotike kao i Vasa deca da lakše prebrodite svakodnevicu.To je AV prihvatio i na tome radi sa ovom montenigerskom podguznom muvom sa severa zaključno sa onim umno poremećenim faraonom sa juga.KIM će učur aga iz Jajinaca uskoro morati da potpiše.Ne živite više u zabludi.

 6. Dea Đurđević kaže:

  Kad otvara Aqva park na Paliću?A ako ne može na Paliću neka ga sa kumom otvori u Morinju.Pričaju da su brojne kontravezne ličnosti viđene u kompleksu……..

 7. Croat kaže:

  Interesantni kako neki ljudi nit obraza nit morala nit kulture nit sposobnosti (ustvari mora da su sposobni za sebe)a postanu gradonacelnici.

 8. Anonimni kaže:

  Pa onda im sredite kanalizaciju, pa odvozenje smeca, pa da gospoda iz komunslne policije daju nalog za kresanje krosnje u elektricnim zicama. Ako ste vec za sela.

 9. Mare kaže:

  Dosao, ispromovisao se, izreklamirao i otisao.

 10. Bikaver kaže:

  @ Ove godine sam obišao skoro sva subotička sela i mogu da kažem da ona zaista jesu ponos Subotice i jedno bogatstvo, koje moramo očuvati.

  Koje brkanje loncica. Pa nisu sela zbog Subotice nego je Subotica jedan centar za okolna sela, centar kome vec vekovima gravitiraju, u kojem skoluju decu, mogu lakse i prije naci zaposlenje, mesto gde mogu ici u kupovinu i gde imaju daleko veci izbor i ponudu nego u svom selu. Osim toga Subotica je mnogo veci trzisni prostor nego u njihovom selu i u Subotici mogu mnogo bolje da plasiraju svoje proizvode. Ovaj diplomirani ekonomista sigurno nije kupio fakultetsku diplomu. On ju je slucajno nasao na ulici. Nisu samo sela “ponos” Subotice, ona ima i gradonacelnika za “ponos”

 11. Rajko kaže:

  Raskoračni stav je uspomena iz rada na Carini a zlatna kajla oličenje Crnogorskog porekla koje bezuspešno krije. Moli se Sava Stambolić da bude kreativniji pri pisanju govora ( manje skidanja sa interneta). Jedva sam prepoznao čoveka bez govornice od pleksiglasa;)

 12. Student kaže:

  Gradonacelnik koji obilazi svoj narod, odavno nismo imali gradonačelnika koji je toliko blizak sa ljudima i spreman da sa svima razgovara. Na svako otvaranje na kom sam prisustvovalo, Gradonačelnik je dolazi dosta ranije nego sto je zakazano i razgovarao sa gradjanima. Bravo.

 13. Milica kaže:

  Student@- Romi imaju jednu životinju koju tako vodaju po vašarima. I više koristi donosi nego ovaj…..

 14. Tot Zoltan kaže:

  Grozno šta reći za čoveka poput Bakića-nadam se boljem kad im budemo videli leđa

 15. pista kaže:

  Baki, jel istina da ces po komandi iz BG centra iskoro fotelju gradonacelnika predati Pastoru junioru da bi svoje koalicione partnere skroz-naskroz zadovoljili.

 16. Andjelija kaže:

  Gosn grafonacelnik u Leviskama sa seljanima..Priča im bajke kao što je pričao o Paliću. Ne pali više.Ajmo gusle..

 17. Crveni kaže:

  @pista
  Naravno dogovor na vrhu,a ako hoće da sačuva slobodu moraće da svedoči protiv kuma inače obojica idu na robiju.Niko nije jači od države kaže AV a ni on nije država.Mi ne postojimo mi smo duhovi.

 18. YU kaže:

  ČITAJUĆI OVE KOMENTARE KONSTATUJEM DA SU OVDE SVI UBEĐENI DA BI BAŠ ONI MOGLI BITI BOLJI GRADONAČELNICI OD BAKIĆA. NAŽALOST, VEĆINA SE NIJE POŠTENO NI OPISMENILA, KAMOLI POLOŽILA KOJI ISPIT.
  NISAM FAN NIJEDNE POLITIČKE STRANKE ALI OVAKO NEPOŠTOVANJE PREMA ČOVEKU KOJI DRŽI KLJUČEVE OVOG GRADA SAMO JE ZNAK NEKULTURE KOMENTATORA,I NEIMANJA OSNOVNE KULTURE U OPHOĐENJU PREMA LEGALNO IZABRANOM RUKOVOTSTVU GRADA TO JEST I PREMA SUGRAĐANIMA. ČOVEK JE U ODNOSU NA PREDHODNIKA MNOGO KULTURNIJI U OBHOĐENJU SA GRAĐANIMA.

 19. Aki kaže:

  @YU
  “Legalno izabran”,” kljuceve ovog grada”… joj ne kaki!!! Lopina. Ko i malo prati politicku scenu i imovinsko stanje trenutno vladajucih, jasno je sve.
  50% ovce
  15% botovi,
  20 pasivnih,
  i nekolicina realista

  Da nije tuzno, bilo bi smesno..

 20. Siniša kaže:

  YU- Bakić nije legalno izabran jer je nosilac liste bio Laban.

 21. Galimatijas kaže:

  @ YU

  Sto se pismenosti tice, nacina i ophodjenja prema onima kojima se obracas, kao i opste kulture u komunikaciji, izrazavanja u pisanoj formi i poznavanja netikete, bojim se da nisi preterano kompetentan da dajes svoje misljenje po tim pitanjima.

OSTAVITE KOMENTAR

54 + = 55