Serifikat za borbu sa prirodnim nepogodama

Predstavnici Programa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za reagovanje u vanrednim situacijama uručiće sertifikate zvaničnicima sedam opština i gradova u Srbiji, koje su uspešno reagovale i pripremale se za vanredne situacije.
Priznanje će dobiti opštine Blace, Koceljeva, Krupanj, Sombor, Subotica, Surdulica i Veliko Gradište, koje su se proteklih godina intenzivno borile sa klizištima, bujičnim poplavama, požarima i sušama.

Te opštine su pokazale zavidan napredak u poboljšanju sistema upravljanja vanrednim situacijama na lokalnom nivou, što će se odraziti i na kvalitet sistema na nacionalnom nivou.

USAID radi sa opštinama na unapređenju sistema pripreme, planiranja, reagovanja i otklanjanja posledica vanrednih situacija i pomaže im da ispune zakonske obaveze i međunarodne standarde u ovoj oblasti.

Opštinski zvaničnici zaduženi za reagovanje u vanrednim situacijama su imali priliku da učestvuju u programima obuke, tehničke podrške, razmeni informacija i umrežavanja kako bi bili u mogućnosti da podignu nivo opšte bezbednost građana.

Tokom jednogodišnjeg USAID programa, ovaj sertifikat dobilo je 45 opština i gradova, a trenutno je 80 opština uključeno u programske aktivnosti za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama, navodi se u saopštenju.

Izvor: TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 74 = 84

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: