Servis Halo beba i u Subotici

Telefonsko savetovalište za trudnice i porodilje "Halo beba" počelo je da radi u još 11 gradova osim Beograda, što će finansirati RFZO.

halo beba

 

Telefonsko savetovalište "Halo beba", koje je dostupno trudnicama i porodiljama u Beogradu, preraslo je u savetovalište "Deca Srbije". Podrška trudnicama da ostvare zdravo materinstvo, edukacija porodilja za pravilnu brigu i negu dece, pomoć i savet roditeljima za negu bolesne dece, samo su deo savetodavnog rada iskusnih medicinskih sestara, koje će putem telefonskog savetovališta biti tu da pruže podšku i zaštitu u očuvanju zdravlja majke i deteta.

 

Za rad savetovališta, Republički fond za zdravstveno osiguranje je organizovao dodatnu edukaciju medicinskih sestara, koje će pružati podršku trudnicama da ostvare zdravo materinstvo, savetovati porodilje o pravilnoj nezi dece i u slučajevima bolesti.

 

IT sektor Fonda razvio je posebnu aplikaciju, na osnovu koje će sestre u svakom trenutku moći da imaju precizan uvid u potrebne podatke, karton korisnika, istoriju savetovanja i drugo.

 

Blizu 200.000 dece je u bazi podataka, a u 2013. godini odgovoreno je na 101.000 telefonskih pitanja i 25.000 upita mejlom.

 

Sva pitanja za drudnoću i porođaj, ishranu, higijenu, negu, sva pitanja za rast i razvoj deteta mogu se postaviti na telefonski broj Deca Srbije 024/601-180KOMENTARI

  1. Daria kaže:

    Dobar dan,imam pitanje.Beba mi ima 5. Meseci i 10 dana,radili smo analizu krvi i urina i u krvi ima povisene trombocite ,njoj su 534 ,a do 400 je normalno ,tako pise na nalazu,moram da napomenem da je bila prehladjena,curio je nosic,malo je kasljucala i javila se temperatura jednu noc 37.8 vec ujutru je nije bilo,to je bilo pre oko nedelju i po dana ? Doktorica je pomerila i vakcinu i vadjenje krvi zbog prehlade,ona je zivahna,non stop se smeje,jako je aktivna,sisa ali sam joj pocela davati i hranu i caj,za sada je jela malo banane,jabuke,supe par puta,griz (samo jednom) i pirinac pa mi recite ,sta je uzrol i da li je normalno? Svasta sam citala,a do kontrole imam 4 dana pa sam malo uznemirena….

OSTAVITE KOMENTAR