Sever u rukama Kineza

Beč – A-TEC industrial AG vlasnik ATB grupacije u okviru koje radi i subotički Sever u ponedeljak je prihvatio plan restrukturiranja te multinacionalne komapnije napravljenog 29.12.2010. godine na osnovu kojeg će kineska kompanija „Wolong holding grup“ otkupiti sve akcije A-TEC-a u ATB-u i postati većinski vlasnik između ostalog i Severa. U početku će ta kineska kompanija izdvojiti 90,45 miliona eura za kupovinu 90 odsto akcija ATBa, prenosi Bečki Cajtung.

 .

Kako prenosi Cajtung, pored prodaje ATBa, A-TEC će svoje akcije u kompaniji Minerals&Materials holding prodati kompaniji Solstice International Investments.

. .

Wolong holding group

.

Kompanija je osnovana 1984. godine u Kini i deli se na dve velike kompanije „Wolong eletrik“ i „Wolong nekretnine“. Ukupan broj zaposlenih prelazi 6000.

 .

„Wolong elektrik“ poseduje veoma širok spektar od 3000 prozivoda i to u vidu elektromotora, mikro motora, upravljačkih sistema u industriji, akumulatora, bicikala na električni pogon itd.

 .

Veoma brzi rast ove kompanije je ostvaren u periodu velikih ulaganja kompanija iz zapadne Evrope u Kinu i otvaranje više desetina pogona iz ove branše što je u velikoj meri omogućilo prenos višedecenijskog znanja na plodno tlo Kine koja uspešnim sistemom ulazi u trku sa najvećim svetskim proizvođačima tehnike.

 .

Wolong pored svojih predstavništva u Kini poseduje i predstavništva u Indiji i Italiji.KOMENTARI

 1. boki kaže:

  čini se da bi mi trebali da tražimo od kineza pristupninu a ne od evrope,kako stoje stvari bili su u pravu i SPS i RS kad su rekli da Srbija treba da se okrene Istoku (RUSIJI I KINI)

 2. milojica kaže:

  xexe… javite gradonacelnicima (obojici)… oni se svakako o privredi obavestavaju iz medija.

 3. boki kaže:

  milojice

  zar misliš da znaju čitati

  ili im zato služe oni pomoćnici

 4. No-stradam-us kaže:

  milojica:

  xexe… javite gradonacelnicima (obojici)… oni se svakako o privredi obavestavaju iz medija.

  I sindikatu!!!… molim Vas i sindikatu… bez njih nam zimnice nema!…i ogreva, zivota, ajjjojj..mislim, za sta oni sluze!? molicu lepo?!…ccc…

 5. bonnie kaže:

  Napred nasi Severasi! Pa i ne znam, pomaze nam kupovina akcija od bilo cije strane? Dobice stari Severasi koji dinar? Bice novih zaposlenja? Nekada je Sever sam imao 6000 radnika, a ova super kompanija??

 6. MARKO GABRIC kaže:

  kinazi majkuvam japansku

 7. dd kaže:

  a, ja pročitah da dolaze Nemci. Tako je rekao gradonačelnik u propagandi, preko Subotičkih novina

   

 8. Potpis kaže:

  dd:

  a, ja pročitah da dolaze Nemci. Tako je rekao gradonačelnik u propagandi, preko Subotičkih novina

  Dal’ si ti video potpis ispod tog teksta u tim novinama ili je to bio običan pamflet.

  To je kao kad vidiš fotografiju sata na nekoj reklami u novinama i ti poveruješ da je stvarno toliko sati.

 9. Majk kaže:

  pre nekoliko nedelja je bio text kako kineske radnje cvetaju po subotici i kako niko drugi ne moze da napravi biznis od njih, kako im je roba losa i kako sve iz kine dolazi loseg kvaliteta.. tada sam pisao da to bas nije tako i da su oni visoko tehnoloski razvijena nacija i da ce uskoro doci i proizvodnja i njihova indrastruktura.. ali iskreno nisam se nadao da ce se to desiti tako brzo. videcete, ovo je samo  pocetak kineske expanzije, ne kazem da je to dobro zato sto mislim da oni ne razmisljaju previse o dobrobiti lokalnih zajednica u koje dolaze, ali za nas bi bilo najpametnije da shvatimo sta sve ovo znaci i NVO i kako da se najbolje snadjemo u buducim situacijama..

 10. Juznjak kaže:

  Pa zato kupuju sve kod kineza jer im je losa roba.Cuti bar je dostupna za dzep.Jeste im roba ne kvalitetna,ali za te pare dobro i imamo sta da kupimo.A sto se expanzije tice,pa sta neka dodju.Da nije kineza pitao bih vas da li bi mogli da opremite decu za skolu ili da im kupite neke pantalone ili majcu.Idite u nase butike da vidite koliko kosta ista takva majca.Pet puta vise.Pa vi zivite ako jednu majcu kod nas u radnji platite 1000 dinara a ista takva kod kineza je 200.Pa nisam lud da kupujem kod nas,naravno da cu da odem u kinesku radnju da kupim.Isti ti kinezi rade kao mravi,a mi samo sedimo i kukamo.Zato nam nista i ne ide.Sve nam je stalo.

 11. djomla kaže:

  O kakvom se kupcu radi govori cinjenica:

  Wolong je ATB platio 90 miliona eura, dok je budzet grada Subotice oko 40 miliona eura.

 12. Bojan kaže:

  Pre dva dana sam dosao iz Wolong firme i mogu vam reci da su mnogo jaki.Razlog mog odlaska je bio instalacija TRL linije za tu firmu. Nadam se da ce to nesto znaciti za Srbiju sto su jaki.

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: