Šansa za novi izgled

Radovi na izgradnji supermarketa „Lidl“ koji su otpočeli 1. avgusta, inteziviraju se. Predviđeni rok za završetak radova je 27. januar 2017. godine ali sam objekt neće startovati sa radom do 2018. godine do kada Lidl planira da izgradi brojne markete širom Srbije.

U Subotici će se graditi objekat tipa „LOF TYPE 14“ čija će površina biti 2642,28kvm i koji će biti uvučen prema Interšpedu i ulici Gavrila Principa. Zanimljivo je to da će  biti smesten na placu površine oko 10 000 kvm te će sam objekat zauzeti svega četvrtinu placa. Ostatak prostora će biti iskorišćen za potrebe internih saobraćajnica i parkinga.

lidl-izgled-2

lidl-izgled

foto: gradnja.rs

 

Dodatna specifičnost ovog placa je to što se na njega oslanja i deo javnih površina, jer je sama Pap Pala široka ulica i sadrži deo javne površine koji nema nikakvu namenu niti je uređen. Kada se saberu plac i javna površina oko njega (sve do puteva), dobije se prostor od oko 14000 kvm. Postavlja se pitanje da li će se i na koji način ova površina urediti?

Obzirom da je u pitanju Segedinski put koji vec ima uredjen niz objekata počev od Elektrovojvodine pa do Elektroremonta, zgodno bi bilo da se, do sada veoma zapušten teren i ulica Pap Pala urede, popločaju, oplemente zelenilom i urbanim mobilijarom. Investitor će svoj deo posla uraditi na osnovu uslova i dozvola koje su dobili, dok se ostaje otvoreno pitanje da li će grad urediti deo javnih površina koje se oslanjaju na plac.

 

Novi objekat će biti smešten u samom dnu parcele. Pitanje je samo kako će izgledati preveliki prostor ispred.

Pap Pala 3

Pap Pala2

Kada je poslednji put rađena sanacija kolovoza u ulici Pap Pala, nakon skidanja asfalta se naišlo na kaldrmu koja se u delu ulice i dalje vidi. Bandere su posebna priča. U jednom delu ulice vodovi presecaju put.

Pap Pala

Pap Pala 4

Pap Pala 5

Blau Peter, direktor Direkcije za izgradnju grada je za naš portal izjavio da sredstva za uređenje javnih površina nisu predviđena tokom 2016. godine jer su ona mnogo ranije raspoređena, ali da postoji šansa da se za 2017. godinu predvide sredstva. Naravno, detaljnije i preciznije nije moguće u ovom momentu govoriti o tome.

Pap Pala je jedna od onih najružnijih i najdosadnijih ulica u gradu, koju većina pešaka izbegava, pogotovu od kada je niz kuća na njegovom kraju srušen. Veoma je nezgodna za pešake, posebno u letnjem periodu, jer oskudeva zelenilom. Jedan od razloga su nedostatak prostora za implementaciju zelenila ali i nadzemni električni vodovi koji ne dozvoljavaju razvoj drvoreda.KOMENTARI

 1. S&S kaže:

  Ispred objekta će sigurno biti parking, srazmeran veličini objekta (oni to tako rade).

 2. PK kaže:

  U ovom slucaju ce biti parking tri put veci od objekta.

 3. bilmaz kaže:

  i treba veliki parking, ja se nadam da ce biti i dovoljan broj kasa, i da ce vecina tih kasa i da radi, a ne kao u nekim drugim objektima, gde od 10 kasa rade 2 a redovi ko anakonde….

 4. City Boy Baby kaže:

  Kada bude bilo završeno taj put će konačno dobiti neke obrise šoping bulevera sa obzirom da se sve velike radnje nalaze tamo…Biće uživancija voziti do Palića 🙂 🙂

OSTAVITE KOMENTAR