Siemens karavan – inovacije koje su izmenile svet

Siemens ove godine proslavlja 125 godina prisustva u Srbiji. Ovaj značajan jubilej biće obeležen različitim manifestacijama, kroz koje će se građani Srbije upoznati sa inovacijama koje su bile ključni faktor u razvoju naše zemlje i društva od davne 1887. godine pa sve do danas.

 

Siemens-ova izložba „Korak ispred vremena – inovacije koje su izmenile svet“ u naredna dva meseca posetiće Kragujevac, Beograd i Suboticu. Žitelji ovih gradova moći će da vide izume koji su bili preteča današnjih savremenih saobraćajnih sredstava, medicinskih aparata i ostalih tehničkih rešenja.

 

Deci će posebno zanimljiva biti predstava pozorišta „Dečja zemlja“, kroz koju će se na šarmantan i duhovit način upoznati sa nastankom sijalice, teleprintera, telefonske centrale i drugih izuma, ali i sa procesom elektrifikacije Srbije, osvetljenja Beograda i građenja hidroelektrana širom zemlje. Glumci Slobodan Boda Ninković i Jovica Tišma u ulogama Vernera fon Simensa i Johana Georga Halskea podsetiće gledaoce da su Beograđane još dvadesetih godina prošlog veka prevozili upravo Siemens-ovi tramvaji i da su se građani Srbije lečili uz pomoć medicinskih aparata ove čuvene kompanije.

 

Izložba i predstava „Korak ispred vremena – inovacije koje su izmenile svet“ u Kragujevcu će gostovati u petak, 25. maja, u pešačkoj zoni u Ulici kralja Petra I (kod Krsta), u Beogradu u petak, 8. juna u Knez Mihailovoj (kod „Beoizloga“), a u Subotici u petak, 6. jula na gradskom trgu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR