Signalizacija za bezbednost dece subotičkih škola vredna milion dinara

Zone oko više od 60 škola na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine opremljene su novom saobraćajnom signalizacijom u prošloj godini zahvaljujući konkursima resornog sekretarijata. Sve u cilju veće bezbednosti najmlađih. Brzinski displeji su deo opreme nabavljene i postavljene ovim putem, a jedan od gradova u kojem su postavljeni jeste i Subotica.

 Usporite, deca vas mole. Brzinski displeji u blizini škola, uz ležeće policajce i drugu singalizaciju, treba da dovedu do veće prevencije bezbednosti mališana u saobraćaju. Postavljanje ovakvih displeja bila je tema sastanka zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sa predstavnicima Grada Subotica. Putem konkursa, takva signalizacija vredna milion dinara postavljena je prošle godine u gradu, a u pripremi su konkursne aplikacije i za ovu.

“Očekujemo da to bude pozitivno rešeno i, naravno, to će svakako podići nivo bezbednosti saobraćaja za naše najmlađe u okolini škola”, kaže direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima u Subotici Predrag Radivojević.

Samo prošle godine na teritoriji pokrajine finansirana je nabavka saobraćajne signalizacije koja je postavljena u okolini 65 škola. U pripremi su novu konkursi.

“Zadatak našeg sekretarijata jeste da svu logističku podršku i sve ono što je neophodno da kroz realizaciju ovih projekata, koje će sufinansirati sekretarijat, povećamo bezbednost saobraćaja u Gradu Subotici i, naravno, da realizacijom i drugih projekata iz oblasti energetike i građevine, jednostavno pomognemo da se građani u Subotici osećaju bezbednije”, rekao je zamenik Pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dr Zoran Tasić.

Pored saobraćajne signalizacije i brzinskih displeja u okolini škola, sekretarijat je prošle godine finansirao i izgradnju svetlosne saobraćajne signalizacije u zonama raskrsnica širom Vojvodine.

RTVKOMENTARI

 1. Kolompar Gustika kaže:

  kako dobra slika. moram i ja da nabavim ovaki leteci dron sa kameru vidi ti svugde kako dobro moze zavirivat u tudje dvoriste ko sta ima tamo i sta susi na kanap jel ima pocepanu gacu i majicu i sve ostalo.

 2. Trovach kaže:

  Molio bih da se u zonama skole postave znakovi ogranicenja, da znamo kojom brzinom da vozimo. Kada sam polozio vozacki 1990. nije postojao znak “zona skole” niti se “podrazumevalo” da to znaci ogranicenje 30 km/h. U saobracaju se nista ne podrazumeva, vec mora biti jasno regulisano. Jasno je regulisano da se pesaci moraju propustiti na pesackom prelazu, ali ako ne postoji znak ogranicenja brzine, znaci da vazi ogranicenje za naseljeno mesto (ni taj znak tada nije postojao), a to je 50 km/h. Takodje je jasno regulisano da je zabranjeno parkiranje na trotoaru i biciklistickoj stazi, a ogranicenje 50 km/h se odnosi i na motocikliste.

 3. avet kaže:

  Meni nije jasno kojom brzinom se sme voziti na Beogradskom putu od osnovne škole Ivan Goran Kovačić do recimo skoro do vatrogasaca, to je inače zona škole.
  Naime, ovde postoji više uzastopnih semafora podešenih na zeleni talas na brzinu možda čak i malo veću od 50 km/sat i kada se semafori upale na ovoj relaciji na zeleno, ja vozim po propisu 30 km/sat, mene svi žestoko psuju, pokazuju mi njihov srednji prst i trube mi kao ludi.
  Da li neko ima objašnjenje na ovu pojavu ili odgovor na ovo pitanje?

OSTAVITE KOMENTAR