Simens imao prihod od 56 miliona evra u Srbiji

Komapnija Simens u Srbiji imala je u fiskalnoj 2011. godini prihod od 56 miliona evra, izjavio je zamenik generalnog direktora Simensa u Beogradu Ivan Knežević.

.

On je novinarima kazao i da su nove narudžbine Simensa u Srbiji u ovoj fiskalnoj godini, koja je trajala od 1. oktobra 2010. do 30. septembra 2011, iznosile 82 miliona evra.

.

Kompanija Simens je do sada uložila šest miliona evra u proizvodnju novog tipa generatora za vetroelektrane u fabrici u Subotici, a odobreno je ulaganje još 18 miliona evra u naredne dve godine, istakao je Knežević.

.

Prema rečima Kneževića, plan je da Simens u subotičkoj fabrici otvori 150 novih radnih mesta. Simens je zahvaljujući fabrici za proizvodnju električnih mašina i pretvarača koji se koriste u oblasti obnovljivih izvora energije u Subotici ušao među 10 najvećih izvoznika u Srbiji, kazali su u toj kompaniji.

O radovima na proširenju fabričke pogledajte više na: Decembarski radovi u Slobodnoj zoni

 

Svakog meseca 500 zaposlenih u Simensovoj fabrici u Subotici proizvede oko 150 generatora za vetroelektrane, a plan je da se proizvodnja udvostruči i broj zaposlenih poveća za još 150 do 2014. godine. Simens će 2012. obeležiti 125 godina poslovanja u Srbiji, gde kompanija trenutno zapošljava 650 radnika. Nemački Simens je u fiskalnoj 2011. godini zabeležio je rekordan profit od 9,1 milijardu evra uz godišnji rast od 36 odsto i imao 85,6 milijardi evra novih porudžbina.KOMENTARI

  1. jeste da kaže:

    Falite me usta moja…da vas ne razbijem…svi koji rade u Siemensu znaju kako im je…

OSTAVITE KOMENTAR

43 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: