Simens organizuje sajam za buduće dobavljače

Kompanija Simens Srbija najavila je da će sredinom oktobra, u Gradskoj kući u Subotici, organizovati Sajam za buduće dobavljače, na kome će domaćim preduzetnicima ponuditi mogućnost da preuzmu deo proizvodnje elemenata za vetrogeneratore koji se sada uvoze.

 

Prema rečima Tihomira Rajlića, generalnog direktora Simensa u Srbiji, ta kompanija namerava da supstituiše uvoz 90 gotovih komponenti, a reč je o velikim serijama, što bi trebalo da bude dobar motiv za domaće preduzetnike.

 

– Na sajmu u Subotici biće održane prezentacije o pogodnostima i uslovima poslovanja sa Siemensom i organizovani sastanci sa budućim, potencijalnim lokalnim kompanijama koje će imati prilike da se detaljno upoznaju sa potrebama Simensove fabriku u Subotici – objasnio je Rajlić i dodao da je Simensu u organizaciji tog sajma partner Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije uz podršku Ministarstva privrede.

 

U Asocijaciji kažu da su počastvovani pozivom Simensa i ističu da ta fabrika svojim primerom šalje nekoliko univerzalnih poruka preduzetnicima i Vladi Srbije.

 

– Simens je u početku poslovao sa 12 zaposlenih u jednoj garaži u Subotici, a sada ima oko 700 radnika i proizvodnju na 30.000 kvadrata i postao je jedan od najvećih u Simens sistemu. Nastojanje lokalnog menadžmenta kompanije da jedan broj delova koji se sada uvoze proizvode srpski dobavljači je primer potencijalnog rasta domaće privrede i potrebe za prilagođavanjem novom tržištu- rekao je Milan Knežević, potpredsednik Asocijacije.

 

DanasKOMENTARI

  1. Anonimni kaže:

    Dobra prilika da male firme pronadju strateskog partnera u vidu Simensa, jedino je pitanje da li mogu da ispune standarde u prozivodnji tih komponenti.

  2. Neophodan kaže:

    Zato postoji sajam, da bi se preduzetnici upoznali sa neophodnim uslovima i standardima.. Pozdravljam ovaj korak,i bilo bi dobro kada bi blagovremeno obavestili tacan datum sajma, a verovatno zbog angazovanja prosotrija, vec xe zna, pa bi bilo lepo kad bi napisali kada se planira, pa da se preduzetnici spreme vremenski za taj datum.. Pozdravljam svakav ovakav gest i sansu koja moze iti odlicna za sve ucesnike.

  3. stormwatch kaže:

    Heh, samo pazite, delovi za vetrogeneratore ne smeju biti kvaliteta male privrede kao onomad za Juga. Vetrogenerator je toliko kompleksan sistem da u ovom trenutku nisam siguran da se sve firme koje se bave tom tematikom u Srbiji mogu samostalno napraviti jedan fukncionalni vetrogenerator. 

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: