Simens za godinu dana duplirao broj zaposlenih u Subotici

Kompanija Simens je u fabrici za vetrogeneratore u Subotici od februara prošle godine do danas duplirala broj zaposlenih na 992 radnika, čime se nastavlja pozitivan trend uvećanja obima poslovanja i broja zaposlenih.Kako se navodi u saopštenju kompanije, u februaru 2013. godine fabrika je upošljavala 453 radnika.

 

Siemens Subotica

 

Generalni direktor kompanije Simens d.o.o. Beograd, Tihomir Rajlić, kazao je da je potražnja na svetskom tržištu rezultirala uvećanjem broja porudžbina generatora koji se proizvode u fabrici u Subotici, što je dovelo i do novih zapošljavanja.

 

"Simens je zahvaljujući kvalitetu proizvoda, poštovanju rokova i standarda, kao i stalnim inovacijama u proizvodnji jedan od 10 najvećih izvoznika iz Srbije. Naš tim u Subotici i Beogradu sada čini 1.066 zaposlenih, a nastojaćemo da i u ovoj godini utičemo na pozitivnu privrednu klimu Srbije i u skladu sa tim otpočnemo i novi ciklus zapošljavanja", dodao je Rajlić.

 

Kompanija je i u ovu godinu ušla sa ambicioznim poslovnim planovima, a jedan od značajnih projekata koji je započet u oktobru prethodne godine je proširenje saradnje sa domaćim dobavljačima. Preduzeće je pokrenulo i Sajam za buduće poslovne partnere – Postani Simens dobavljač.

 

Cilj sajma je lokalna proizvodnja 90 gotovih komponenti za fabriku u Subotici, što će doprineti još većoj efikasnosti i bržoj isporuci, a istovremeno podstaći razvoj malog i srednjeg preduzetništva u Srbiji.

 

Na Sajam dobavljača tada se prijavilo više od 250 zainteresovanih preduzeća, a Simensov tim stručnjaka trenutno, u kvalifikacionoj fazi, obilazi mala i srednja preduzeća širom Srbije koja su se prijavila.

 

U narednim mesecima biće poznat konačan broj dobavljača koji ispunjavaju neophodne kriterijume i sa kojima će Simens krenuti u probne serije, a zatim i u serijsku proizvodnju.

 

TANJUGKOMENTARI

  1. Aleksa kaže:

    Ovaj napis bi mi se vise svidjao da preduzece nosi naziv Simens doo Subotica. Zar svaka suboticka fabrika treba da ima sediste u Beogradu.

     

OSTAVITE KOMENTAR