Simović: Sateliti večitih rivala rak-rana

Kraj 2011. obeležila je izjava Tomislava Karadžića, predsednika FS Srbije, o postojanju „burazerskih odnosa“ u srpskom fudbalu. Priznao je tako Karadžić da u našem fudbalu nisu čista posla i omogućio da se učmala scena „zatalasa“ od rasprave ko je sve učesnik u zakulisanim radnjama.

Najglasnija reakcija za sada stigle je iz Subotice. Oglasio se Dragan Simović, predsednik Spartak Zlatibor vode, i uperio prst u Crvenu zvezdu i Partizan kao klubove koji su najviše odgovorni za neregularnosti u prvenstvenoj trci:

 

– Puno se govori o „satelitskim klubovima“ Partizana i Crvene zvezde. Dokaza nema, ali ima nagoveštaja da su to klubovi u čijem rukovodstvu sede bivši fudbaleri, nekadašnji funkcioneri ili ljudi koji imaju neku poslovnu vezu sa jednim od „večitih“ rivala. Karadžićeva izjava potvrdila je opravdala je postojanje ogromnih sumnji da postoje relacije koje narušavaju regularnost takmičenja. Više puta sam rekao, a i sada smatram da su odnos Sudijske organizacije prema Crvenoj zvezdi i Partizanu i „satelitski“ klubovi „večitih“ rak–rana srpskog fudbala, pa i za naše najtrofejnije klubove – prenosi Sportski žurnal.

 

Predsednik subotičkog kluba se uzdržava da objavi imena klubova na koje sumnja, ali se ne ustručava da upozori na štetne posledice lakšeg puta kojim „večiti“ prođu do osvajanja bodova.

 

– Kako u Partizanu i Crvenoj zvezdi misle da Lazar Marković i Darko Lazović mogu da napreduju u ligi u kojoj su navikli da imaju pomoć sudija i da igraju „prijateljske“ utakmice? Kako će se ovi talentovani igrači razvijati poput vršnjaka iz Engleske, gde je tako nešto nezamislivo? Ne bi trebalo da nas čudi što Partizan i Crvena zvezda loše prolaze u Evropi. Tamo nemaju popust na kakav su navikli u domaćoj ligi.

 

Dok „večiti“ ćute na kritike, a traju polemike na koga je Karadžić tačno mislio, Simović ističe da se u srpskom fudbalu stvara front koji će pokušati da promeni odnos snaga. Njega po prvom čoveku subotičkog kluba čine Sloboda, Jagodina, Vojvodina, Spartak, odnedavno Hajduk i Rad.

 

Izvor: ŽurnalKOMENTARI

  1. PerfectDay kaže:

    Tragi smešno… 😡

OSTAVITE KOMENTAR