Simptomi u Jadranu

"Ovo nije jedan od onih komada u kojima ćemo se svi prepoznati i postiđeni doživeti katarzu. I nikako mi nije bila namera da se bavim već toliko puta ispričanom pričom o bolesnom društvu, nestanku sistema moralnih i drugih vrednosti, o krizi porodice… Ništa od toga. Niti mislim da je ljubav bitnija od materijalnog, to tek nikako. Nije ovo komad ni o epidemiji svinjskog, kokošijeg ili bilo kog drugog gripa. Situacija razmatrana u ovom komadu potpuno je izmišljena, i ne postoji namera da se napravi bilo kakva paralela sa bilo čim i bilo kim. Ako situacije iz komada i neki likovi deluju poznato, to je samo slučajno…", reči su Filipa Markovinovića, reditelja predstave "Simptomi", premijerno prikazane u Narodnom pozorištu na sceni Jadran.

Slika

Subotičkoj pozorišnoj publici je predstavljen komad "crnogorskog naglaska", u kojoj su Ristovski, Grbić, Peković, Kljajić-Ristović, Đorđević i Makivić na komičan način ispričali priču o nestanku sistema moralnih vrednosti u društvu zahvaćenom novim talasom kapitalizma, koji se u Crnoj Gori, zbog priobalnog dela, mnogo više izobličio nego što to mi u Subotici možemo da zamislimo. Finansijski šok, je uticao na svakog pojedinca, a samim tim i na porodicu kao osnovnu jedinku drušva. Ako se uz njega dodaju i stare navike koje imaju neizbrisiv trag u svakom pojedincu, te međuljudski odnosi koji nisu išli u korak sa vremenom, dobija se priča o realnom stanju društva koje u predstavi komično deluje a u stvari zabrinjava.

Nakon premijere i njene reprize, 13. i 14. maja, gledaoci će ovu predstavu moći da pogledaju i 27.maja na sceni Jadran.KOMENTARI

  1. Duqi kaže:

    Da li je ova pradstava sigurno 25. maja? Posto na njihovom repertoaru pise 27. maj…

    http://www.suteatar.org/repertoar.php

    Pitam samo, da vidim da li je doslo do nekih izmena repertoara ili je samo stamparska greska :)

  2. djomla kaže:

    Moja greska, 27. maja je predstava…

OSTAVITE KOMENTAR

1 + = 7

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: