Sindrom subotičkog asfalta II

Ako ne planiraš da uradiš kako treba, nemoj ni započinjati – osnovno je pravilo pre bilo kakvog upuštanja u posao. Bolje uraditi malo i kvalitetno, nego mnogo i traljavo jer se često nečije greške i nemarnost skupo plaćaju u budućnosti.

 

Kada vidite pojedine primere asfaltiranja u Subotici, čovek prosto ostane bez daha. U stanju je da stane ispred “umetničkog dela” i u neverici posmatra urađeno pitajući se – o čemu su ramišljali oni koji su obavljali ovakav posao? I ko je uopšte nadzor?

 

U centru grada, na glavnom putu, ispred ulaza jedne od zgrada u Tokiju, izvršen je “skarabudž”. Nekada je oko zgrade bila betonska staza koja je vremenom propala jer su se kocke usled sleganja međusobno ispomerale, pa je izvršeno asfaltiranje ispred ulaza. Ali kao što to kod nas obično biva, asfalt je krenuo da se kruni i propada,  pa je ovih dana usledilo ponovno asfaltiranje.

Obratiti pažnju na stanje starijeg asfalta

Novi asfalt nije rađen iz jednog dela. Nije se ravnao (bar ne u dovoljnoj meri) pa je ostao grbav. A o nagibu i odvođenju vode “OD” a ne “KA” zgradi da i ne pričamo. To je već misaona imenica.

“Sindrom subotičkog asfalta I” je bio vezan za isecanje sveže urađenog asfalta na primeru trotoara u ulici Braće Radić kod Biblioteke. Na žalost ta situacija nije promenjena. Isečeno parče nije preasfaltirano.KOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  A jos zimos se planirala zamena kanalizacije zbog zapusenja!!!!!!!

 2. igorac kaže:

  ko je izvodjac ? ovih umetnickih dela?

 3. danco kaže:

  neki javornik 
   

 4. komentator kaže:

  ne nego smo mi to dopustili 

 5. Dule kaže:

  a pesacka staza oko bazena na prozivci???

  jos ni prvi pesak nije prosetao a oni su tek asfaltiranu stazu sekli, jer je neki probuseni mozak zaboravio da tu treba postaviti sahtu!!!

  i ko placa takve greske? koliko posto su mu skinuli sa plate???

  ako nisu sposobni da budu sefovi i poslovodje, pa smesta ih smenite. ima ljudi koji bi u tom trenutku mislili na ono sto se radi a ne na rakiju, pivo i mobilni!!!

  zato nam je tako u celoj drzavi. pa vi sad recite da nisam u pravu.

 6. suboicanka kaže:

  jesi, apsolutno si u pravu, amo je slaba vajda od toga…

   

 7. Bojan88 kaže:

  Kod mene u ulici (necu da imenujem) su pre par godina odlucili da stave novi asfalt je je onaj bio u katastrofalnom stanju. Problem kanalizacije u centru 3 je oduvek bio prisutan, i onda su ponovo isti taj asfalt razbijali i posle sanacije kanalizacije opet stavljali nov. Al dobro, to mozda jos i moze da prodje. 

  A takve greske placamo MI.. I ne, nije mu skinuto nista sa plate, mozda je cak dobio i povisicu zato sto je od jednog posla napravio 2 🙂  

 8. igorac kaže:

  mislim da bi ima ovo olaksalo rad

   

 9. lio kaže:

  Putevi za pesake su KATASTROFALNI !!! 
  Jednostavo ne smem podici glavu i gledati ispred i oko sebe, nego sam prinudjena da pazim na rupe da nebih izcesila nogu.
  TRAGEDIJA za nas tako lep i prijatan grad. 
   

 10. lio kaže:

  Koja rec i molba za jedan makar uzani izbetonirani puteljak izmedju cetvorospratnica u Petrinjskoj ulici:

  Od kada je otvoren Marketing 024, dve prodavnice hrane su zatvorene sa druge strane zgrâda. Dakle, izgazen je uzani puteljak u travnjaku, do marketinga. Za vreme kisnih dana, cizme su nam potrebne da bismo se obskrbili hranom. Osim toga, velike rupetine su u betonima medju zgradama. Mi stanari ne trazimo mnogo, ali ako se preduzme betoniranje navedenih mesta, bit cemo Vam jako zahvalni. 

   

OSTAVITE KOMENTAR