Šinobus festival šverca kulture

Nakon 2008. i 2009. i ove godine se organizuje Šinobus festival šverca kulture, na relaciji Segedin-Subotica. Kao što se da naslutiti iz naziva, uz bogatu ponudu književnih, muzičkih i pozorišnih programa, festival, čiju imaginarnu osu osigurava dupla vozna trasa između ovog mađarskog i srpskog grada, očekuje armiju zainteresovanih i to ne samo iz ove dve susedne zemlje.
Znači, legendarni šinobus Srebrna strela polazi iz Segedina u Suboticu 8. oktobra (okupljanje u 11.30 na Željezničkoj stanici, na terasi krčme), a povratak je 9. oktobra (okupljanje na subotičkoj Željezničkoj) – put u oba pravca je besplatan. Nakon čitanja i svirke u šinobusu, publiku očekuju dalji kulturni programi u oba grada.

Slika
Foto: visitsubotica.rs

PROGRAM:

6. oktobar, 19 časova: Otvaranje Festivala u segedinskom Jazz pubu (Jazz Kocsma). Koncerti: Andrea Rottin i Above the tree.

7. oktobar, 18:30 časova: u segedinskoj Staroj Sinagogi, uz pomoć KUD MASZK održaće se predstava pozorišne grupe Pont(y) Műhely: YU-HU-Rap (prema poemi Ištvana Domija Domonkoša).

20 časova: Segedinski studentski dom Mora (Móra Kollégium): Đenđi Mikola predstavlja zbirku eseja Beate Tomke – Déli témák (Južne teme)

8. oktobar – Putovanje šinobusom IZ SEGEDINA U SUBOTICU. Muzički i književni programi počinju u krčmi segedinske Željezničke stanice u 11:30, a nastavljaju se u šinobusu koji polazi u 12:30.

18 časova – BASH kuća: Symposion Tolnai – izložba stripova

19:30 – Pozorište Deže Kostolanji – Grupa Urbana Andraša (Subotica): Ruža iz Kišinjeva (Prema poemi Ota Tolnaija)

23 časova – Mini Club (Mladost): Man Zero (HR) i Killed by 9V batteries (Austrija)

9. oktobar– Putovanje šinobusom IZ SUBOTICE U SEGEDIN. Program počinje u kafani subotičke železničke stanice u 9:30, i nastavlja se u/na šinobusu sa polaskom u 10:20.

Koncert u 21 časova: Man Zero (HR) i Marionette ID (HU) u Garabonciašu.

Festival zatvara serija programa u segedinskom Grand Café-u pod nazivom “Poslednja stanica Grand Café”.

Izvor: visitsubotica.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

45 + = 46

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: