Situacija i dalje vanredna

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Tokom nedelje registruje se pad broja novih slučajeva u odnosu na prethodnu, ali se i dalje radi o veoma visokim nivoima obolevanja. U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se i dalje ocenjuje kao vanredna.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1064 novih slučajeva. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 268. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 40.470. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.841, potom sledi Pančevo sa više od 3700, Zrenjanin sa više od 3200, Subotica sa više od 2200, Bačka Palanka sa više od 1800, Kikinda sa skoro 1300, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Prema Izveštaju o epidemiološkoj situaciji subotičke Opšte bolnice za 23. decembar, u prethodna 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 68 pregleda.  Dvadeset tri pacijenta su zadržana na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice.  Dvadeset osam pacijenata je otpušteno na dalje kućno lečenje i izolaciju.  Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalazi 163 pacijenta.  U Kovid jedinici intenzivnog lečenja nalazi se 18 pacijenata, 16 na mehaničkoj ventilaciji. KOMENTARI

  1. Madjar kaže:

    Vanredna u vašim glupim mozgovima.

  2. Niko kaže:

    Pa ako je vanredna situacija, zasto se onda dozvoljava ziva svirka 31 decembra prepodne u kaficu gde peva gospodja Sarovic. Zar je opasnost od corone samo uvece?

  3. Anonimni kaže:

    @Niko…ne samo uveče, nego i u određenim krugovima. Što se najširih masa tiče ljudi se, maltene, ne smeju ni pogledati, jer je, jelte, toooolka opasnost. Dok u njihovim debilnim, uskim krugovima, opasnosti nema. Jer je, naravno, i inače nema.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 1 = 7