Sivketu Kup Mađarske

Ove godine kada mali klub iz mađarskog grada Kecskemeta, slavi svoj stoti rođendan, ostvaren je i najveći domet ovog sportskog kolektiva – osvojen je Kup Mađarske. Neka ostane zabeležno da je uspeh postignut pod dirigenskom palicom subotičkog trenera Tomislava Sivića. U Kečkemet je stigao jesenas, kada se tim nalazio na poslednjem mestu na tabeli.

Slika

Da se podsetimo:
Ovo nije prva epizoda četrdesetpetogodišnjeg subotičkog stručnjaka u tom fudbalskom klubu. Tomislav Sivić je na klupu mađarskog drugoligaša prvi put došao 2007. godine i već u prvoj sezoni ostvario istorijski uspeh, plasman u Prvu ligu Mađarske, prvi put – 97 godina od osnivanja. Pod vođstvom Tomislava Sivića, debitantsku sezonu u NB1 ligi, ekipa Kečkemeta završila je na petom mestu.

Sivketov fudbalski put
Ovog dečaka iz Kertvaroša, člana Spartakovog pionirskog tima, još tih dana, početkom osamdesetih, zapazili su skauti Crvene Zvezde i odveli ga u Beograd. Vrlo mlad odlazi u Francusku i više sezona igra u tamošnjoj II ligi. U Suboticu se vraća početkom devedesetih i igra jednu sezonu za Spartak a onda opet na zapad. Na najzapadniju tačku Evrope – Farska ostrva. U fudbalskom i geografskom smislu , tada potpuna "terra incognita". Sasvim sam, na tim dalekim hladnim ostrvima, kao igrač osvaja trofeje ali i otvara vrata najpre jednom broju subotičkih fudbalera a zatim i iz cele Srbije. Tada, polovinom devedesetih, stvorena je tamo naša fudbalska kolonija, koja postoji do današnjih dana. Na kraju uspešne igračke karijere, na Faroe island počinje trenersku karijeru, isto tako trofejnu. Po povratku u zemlju, dobija posao selektora pionirske reprezentacije. Poslednjih godina je obavljao posao selektora omladinske i mlade reprezentacije Srbije. Kod nas je vodio klubove: Spartak, Smederevo i Voždovac.

SlikaKOMENTARI

  1. znam sve o fudbalu u Subotici kaže:

    Sivke je po povratku sa Farskih Ostrva bio trener (polusezonu – 6 meseci) u F.K."Vinogradar" (Hajdukovo) pre odlaska da radi u F.K."SPARTAK" (Subotica)

OSTAVITE KOMENTAR

5 + = 10

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: