Sjajna sezona Lune Vodane Jović

Dana 29.09.2012. u Sremskoj Mitrovici održano je finale kupa Srbije za Pionirke i Pionire na atletskom stadionu AK SREM iz Sremske Mitrovice.

 

Luna Vodana Jović (1998) atletičarka AK Spartak iz Subotice je na fantastičan način završila gotovo idealnu sezonu i u trci na 300m pobedila u konkurenciji najboljih atletičarki do 15 godina (do 1997 godišta).  Luna je pobedila rezultatom 42.09s ispred Damjanović Tamare iz Crvene zvezde i Poljak Alegre iz Vojvodine koje je pobedila za preko sekundu.

Na ovaj način Luna je drugu godinu za redom pobedila na kupu Srbije.

 

„ Trka je bila izuzetno brza i taktički komplikovana jer su protivnice iz Crvene Zvezde i Vojvodine pokušale da me iznenade promenom strategije ali sam se oduprla njihovom napadu u finišu i pobedila odličnim rezultatom kada se uzme u obzir da smo prvih 150metara imali snažan vetar u prsa“.

Na ovaj način Luna je u ovoj godini u svojoj disciplini imala preko 10 trka na 300m u kojima je pobedila uključujući prvenstvo Vojvodine, kup Vojvodine, školsku olimpijadu Srbije, kup Srbije za pionirke  i pri tome je pobedjivala  sve najbolje sprinterke u Srbiji uključujući i rekorderku Srbije. Pored ovoga Luna je pobedjivala na krosu Vojvodine, učestvovala je u finalu kupa Srbije za Juniore na 200m, bila je medju najboljima na prvenstvu Srbije za Seniorke ( preko 20 godina) na 400m itd.

 

Po vetrovitom ali toplom danu na stadionu se okupilo se preko 500 atletičarki i atletičara da u odličnim trkama i takmičenjima odluče o tome  ko su najbolje pionirke i pioniri u izuzetno interesantnim i borbenim trkama.KOMENTARI

 1. tmn kaže:

  Cestitke i za ponosnog tatu Zvezdana! 🙂

 2. Sportista kaže:

  Mogli bi objaviti i druge sportove,ima jos par sportova koji nisu popularni u Subotici,kao i u drzavni,ali se suboticki klubovi isticu,al kako vidim to neke ne interesuje iz gradske uprave kao i ostalo!! Puno talentovane dece odlazi is subotice radi toga sto se niko ne bavi s njima! Vredelo bi porazmisljati o tome?!

 3. Zvezdan Kalmar kaže:

  Izvini molim te “Sportista”, atletika upravo spada u Sportove koji jako tesko dolaze do medija i do ikakve pokrivenosti, tako da se jako zahvaljujemo kada objave vesti, posebno kada su vesti o ovako uspesnim MLADIM SPORTISTIMA koji se bore po ledu, vrelini, kisi, danju i nocu da postignu rezultate i sigurno su zavredeli da bar ponekad dobiju prostor!!!
  Pozdrav i Mir

 4. Tamara kaže:

  Sve čestitke za mlađanu Lunu i pozdrav tati Zvezdanu, njenoj podršci i vernom pratiocu 🙂

 5. Adrijana kaže:

  Sta reci kad je rodjeni pobednik!

   

 6. Marinaa kaže:

  Bravo Luna <3

OSTAVITE KOMENTAR