Skele na malom Korzou

Kada je posle Drugog svetskog rata napravljen plan probijanja bulevara od Matka Vukovića do Željezničke stanice, zrada na početku malog Korzoa je bila precrtana na mapi. Sudbina je učinila svoje, pa se plan nije realizovao a ona je zadržala svoj prvobitni izgled.

Izgled objekta je narušen mnogo godina kasnije kada je strana prema Korzou prefarbana u zelenu boju. Možda to ne bi bilo toliko upečatljivo da strana fasade prema hotelu Glorija nije ostala u izvornim bojama, pa je tako objekat poslednjih godina šaren. Sem te činjenice, sve ostalo je manje više u dobrom stanju, posebno ake se uzmu u obzir dekorativni elementi fasade koji su poprilično očuvani. Na par mesta se vide nedostaci, ali poredeći je sa nekim drugim fasadama u gradu, za ovu se ne može reći da je u lošem stanju.

 

Ipak, objekat je pre nekoliko dana ograđen. Radovi na sanaciji su otpočeli postavljanjem skele a u Zavodu za zaštitu spomenika kulture nam govore da je cilj vratiti jednobojnost fasade, ali i uraditi korekcije na njoj. U planu je postavljanje nadstrešice. Za razliku od drugih investicija u čijem finansiranju učestvuje Direkcija za izgradnju, ova investicija je potpuno privatna.

 

Sadašnji izgled

Fasada prema Gloriji

Balkon u sasvim dobrom stanju

Mali problemi na krovu

Dekorativni elementi su očuvani KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR