Skener za kontrolu robe

Na graničnom prelazu Horgoš u upotrebi je najsavremeniji skener za kontrolu robe i usluga. Mobilni kamion uvežen je prošle godine iz Kine, a omogućiće brže i sigurnije carinjenje, sprečavajući krijumčarenje i suzbijajući kriminal. Specijalni mobilni skener, detektuje sve organske materije, i odmah na monitoru obeležava u kom delu, automobila ili kamiona se nalazi sumnjiva roba. Srbija je uzela kredit u vrednosti od 30 miliona evra na 15 godina, stim da je grejs period dve godine.

Slika

Carinska služba sada ima najmoderniju opremu. U cilju modernizacije i unapređenja usluga Uprava carina Republike Srbije nabavila je deset novih skenera za kontrolu ljudi i robe na carinskim prelazima radi smanjenja korupcije i sprečavanja nelegalne trgovine. Pored toga, nabavljen je i jedan fiksni koji će biti postavljen na Aerodromu „Nikola Tesla“. Opremu je proizvela kineska firma “Nuctech”.
Povodom Dana carinske službe, premijer Srbije Mirko Cvetković, ambasador Narodne republike Kine u Beogradu Vei Đinhua i direktor Uprave carine Predrag Petronijević prisustvovali su na Horgošu demonstraciji rada skenera.

Na pitanje novinara Cvetković je rekao da se smanjio broj prelaska lažnih azilana u zemlje EU preko Srbije, ali da će i dalje da budu na snazi pooštrene mere, kako bi se videlo da li je reč o dobro sprovedenim merama Vlade ili trenutnoj situaciji.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 6 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: