Skenerom na granici otkriveni ilegalni migranti

Carinici su u proteklih nedelju dana na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci skenerom otkrili pet ilegalnih imigranta sakrivenih u teretnim vozilima. Na izlaznu stranu graničnog prelaza Horgoš 5. decembra pristigao je kamion iz Grčke koji je prevozio pomorandže u Mađarsku. Kamion je potom upućen na detaljan pregled mobilnim skenerom gde su na snimku primećene siluete ljudskih bića u spremištu za palete.

Carinici su potom otvorili pomenuto spremište, koje podseća na bunker i nalazi se sa desne strane vozila, da bi u njemu i pronašli dva državljanina Burme.

 

Na graničnom prelazu Batrovci, u ponedeljak, na izlazu zemlje, skenerom je otkriveno i tri državljanina Pakistana. Skeniranjem turskog kamiona koji je prevozio aluminijumske profile i auto delove u Nemačku, uočene su tri osobe koje se naslanjaju na robu u tovarnom delu prikolice.Ljudi otkriveni u tovarnom delu prikolice u momentu kontrole nisu posedovali nikakva lična dokumenta niti putne isprave, ali su izjavili da su državljani Pakistana i da su samovoljno ušli u pomenuti kamion.KOMENTARI

  1. Vesna kaže:

    Meni nije jasno zasto ih nasi carinici otkrivaju…Zasto ih ne puste u EU pa neka se oni bave njima, zasto moraju ostati u Srbiji,kada ih vec nisu otkrili kada su usli u Srbiju ne moraju ih otkriti ni kada izlaze iz nje.Znam da bi to izgledalo kao da ih namerno pustaju ali 😥 …mnogo bogatije zemlje treba da se bave njima a verujem da bi vrlo brzo resili njihove probleme….Stvarno mi nista nije jasno,…ajde neka mi neko objasni,…sta mi imamo od toga,oni jadnici svakako ne zele da budu tu kod nas.

  2. XY kaže:

    To Vam je tako kao kada dete dobije batine od roditelja, ono se odmah okrene i udari mlađeg brata ili sestru. Ako ih naši i otkriju treba sa njima ljudski da postupaju, a ne kao sa neljudima, maltretiraju ih, pa čak i pendrek upotrebe. Da je  u njihovoj zemlji blagostanje ne bi oni potezali ruzičan put i maltretirali se na putu od Pakistana,Avganistana do EU, ostali bi kod svoje kuće. A “naši” kao svesni čuvari pravde sa “punom savešću” čine EU usluge dodvoravajući joj se čine to što čine, a ne misleći da ako ovako krene i kod nas da će i oni , možda, jednog dana tako isto učiniti kao što oni danas čine.

OSTAVITE KOMENTAR