Skidanje virange – klimaks

Skidanje „feredže“ sa lica pozorišta danas je dostiglo vrhunac. Već jutros su okolni kafići udružili stolove na mestu nekadašnje terase Yu festa a oko 10 sati su pristigli visoki gosti, inženjeri, predstavnici „sedme sile“ i građani.

Prisutnima se prigodnim rečima obratio gradonačelnik Maglai, potom predstavnik pokrajinskih vlasti a za njim i Ištvan Pastor. Nakon svečanog govora, građevinci su spustili zavesu sa šest stubova i trgom se spontano prolomio aplauz.

Proći će još vremena dok posao bude zaista gotov ali je jedna značajna faza danas zatvorena.Trg Slobode počinje da vraća svoj stari sjaj.

pozoriste 4

pozoriste 7

pozoriste 8

kazaliste

pozoriste 5

pozoriste 6

pozoriste 3

pozoriste 2

pozoriste 1

 KOMENTARI

 1. Mister No kaže:

  Kad počinju predstave ? 🙂

 2. Anonimni kaže:

  Pljujte koliko god želite, makar nam je sad izgled samog centra lepši!

 3. TT kaže:

  Tako nam i treba

 4. Vesna kaže:

  Predlazem da prva predstava bude „Carevo novo ruho“.

 5. goran kaže:

  veci je ovo uspeh i lepo , ovde se skupljaju oni koji nemaju sta da rede i pljuju svaku vest , ne valja van ako se ne gradi ne valja van ako se izgradi ,, toliko o vama
  lokale izdajte suboticanima ,bez obzira da ovi ostali imaju mnogo vise da ponude .

 6. Posmatrač kaže:

  Da se razumemo…

  Super je što je završena fasada, super je što trg više nije ruglo, bez obzira što zgrada još neko vreme neće biti funkcionalna.

  Za pljuvanje je ovaj današnji događaj, ovaj crkus-ceremonija skidanja zavese. Umesto da su mirno razmontirali skelu i brže bolje doneli kran iznad betonske kocke i nastavili sa narednom fazom, a građane ostavili da se raduju, oni prave cirkus i hvale se što su skinuli zavesu sa objekta posle osam godina, čiji je tek jedan deseti deo završen, dok onaj najveći deo tek predstoji.

  Ovakvim potezima dokazuju da nas smatraju budalama.

 7. googleeer kaže:

  trg je mn ogo lepši ovako….i ona grdobina iza nedeluje tako strasno…samo tebali su ovo otkrivanje da urade poslepodne kad je fasada okupana suncem
  mnogo lepša…
  ali to je dokaz da se kod nas sve radi sa pola mozga….i naravno….provod u radno vreme…….

 8. Ivan kaže:

  Lepo jeste, mora se priznati. Bar ćeTrg malo lepše izgledati (naravno, ako se zauzme određeni ugao gledanja), jer ostaje tu ono što se nekada zvalo „zelena fontana“ pa onaj betonski sarkofag iza koji podseća na Černobilski… I što je najbitnije, još jedan objekat koji ničemu ne služi pridodat je na Korzou Domu vojske, RK Beograd… ali je zato lep i mi se njime ponosimo!

 9. BN kaže:

  Bas mi se svidja, oplemenjen je centar grada.

 10. rax kaže:

  lepo jeste i krajnje vreme je bilo. ja sam prolazila kada je bas pastor, sa rukama u dzepovima (valjda ima bicku u dzepu) davao intervju za stampu, ne znam sta je pricao, ali sigurno nesto pametno. no, posle ove radne subote, sam sigurna da je pastor posluso vucica i sledi njegovu preporuku: rad, rad i samo rad!. Oko nam varske stoje limuzine ns i bg registracije, pa se pitam, koliko nas je kostalo da nam se politicari provozaju od bg i ns da bi se slikali i pricali nesto za nase medije. tu je dnevnica za vikend, vozac i njegova dnevnica za vikend, benzin i amortizacija limuzina. mi smo zavrnuli narodnu kujnu, da ovu predstavu su mogli renovirati neki klozet u gradu ili negde drugde po srbiji ili naranici siromase 1 dan u subotici. nije strasno, samo da ne ponove ovo jos jednom. nase demokrate su 2-3 sekle sparge na raznim projektima (na pr. meteoroloska na palicu, baraka koja od onda svrji prazna), doduse tada nismo imali putne troskove od bg i ns. suboticanima preporucujem preventivno: ginkgo biloba za demenciju, jer ce uskoro izbori!

 11. Nemet kaže:

  rax treba da pođe od sebe: o kakvoj radnoj suboti govori u petak? Zar kao Mrkonja, sve pre roka???!!

 12. Usputachni kaže:

  I sta bi sa zvizdanjem i lopovi??? Pa rekoh ja da suboticani nemaju m**a! Nista,bar imate lepu fasadu kao i zivote. Spolja divota,iznutra truleks. Izgleda vikaci i zvizdaci vise ne zive u tom gradu,samo ovi sa VEEELIIIKOOOOM amnezijom. Volim vas moji suboticani!!!

 13. Usputachni kaže:

  @Mister No
  Pocelo je,nisi primetio!? I traje vec goooodinama. 😉

 14. rax kaže:

  o, da je sam pomesala dane, ali to ne menja mnogo na mom stavu, onda da samo obicna dnevnica u pitanju, sve ostalo ostaje!

 15. nekoime kaže:

  panem et circenses

 16. gile kaže:

  A gde je Kasa na otvarnaju. I Kucera. Pa oni su pokretaci svega.

  Svi, sem par izuzetaka na danasnjem otvaranju su bili veliki kriticari novgo pozorista. Taj Pastor je prvi hteo sve da porusi. A sada, svi se slikaju i hvale. Jadni su da jadniji ne mogu biti.

 17. Sofija kaže:

  Potpisala sam peticiju da se ne ruši pozorište… gledala sa svojim detetom apokaliptični izgled centra grada godinama… sada barem počinje da izgleda nekako manje devastirano… moje dete će kao i druga deca početi da utiskuju u sećanja lepše slike i početi učiti spontano da ono što je razoreno da se da ponovo obnoviti…

 18. Miša_Su kaže:

  Ne znam zašto mi je ovaj događaj iz prošlosti pao na pamet dok sam čitao vest o otkrivanju fasade Pozorišta. Prosudite sami.:

  Priču sam čuo od učesnika i nemam razloga da ne verujem u njenu istinitost. Vreme događanja je negde pred kraj izgradnje robne kuće „Centar“. Mesto događanja je Segedin, gde je u toku susret predstavnika „Namateksa“ i jedne mađarske firme. Neizbežna tema je i izgradnja nove robne kuće, pa jedan od domaćina upita goste (na mađarskom naravno), „Dokle se stiglo sa izgradnjom? Istog trena, jedan od gostiju, koji je perfektno govorio „subotički mađarski, a želeći da se pohvali kako su juče počeli radovi na fasadi, kao iz topa odgovara: „Eppen tgnap foszadot csinaltunk“ …

  Sad stvarno nemam pojma zašto sam se toga setio.Znate li možda vi dragi moji sugrađani?

OSTAVITE KOMENTAR